Social Icons

Cuma, Eylül 28, 2012

Bayandan sürücü, Scientolojiden görücü olmaz

Bayan sürücüyseniz işiniz zordur.

Araba kullanırken ya çok tedirginsinizdir,bol hata yapar,"kadından şoför olmaz" düşüncesini haklı çıkarırsınız ya da birçok erkekten iyi kullanmanıza rağmen üstünüze yapışan o "kadın şoför" damgası nedeniyle sizi hafife almaya kalkanlarla aşık atarsınız,yine hata yaparsınız.Araç su gibi yakıt tüketirken siz ispat peşindesinizdir çünkü:)

Ne yalan söyleyeyim, iyi kullanırım ben arabayı.Başkalarının kullanışını beğenmem,park edemeyen erkeklerle dalga geçerim...Zaman zaman trafikte çok temkinli,ağır araç kullananları hemen tanırım:Yaşlılar ya da hemcinslerim!
Bir de araç satarlarken "Bayandan temiz araba" diye ilan vermezler mi çok gülerim.Bayanın satacağı arabanın ne içi temizdir ne dışı,ne  motoru ne de kaportası.Çünkü kadınlar evlerine temiz bakarlar.Araçlarına temiz bakan erkeklerdir.Tersi pek görülmez.


Annemden araba kullanırken doğmadım ama elbette.İlk zamanlarım korkunçtu.Düz yolda bile araba kullanamadığım için haftasonu ödevi olarak tüm gün araba kullanıp,pazartesiye uzun yola çıkacak düzeye ulaşmam söylenmişti müdürüm tarafından.




120 km'lik şehirlerarası yolu 2.5 saatte gittiğimi bilirim.Yollarda gizli buzlanma olur dikkat et dendiği için o tarz yollarda 30 km ile giderdim!Buna rağmen kaza yapmaktan kurtulamazdım ama.Park halindeki araçlara çarpma,hareket halindeki araçlara çarpma,yıllardır aynı yerde dikili duran sokak lambasına çarpma,bir arkadaşın aracına çarpma,yabancı birinin aracına çarpma,taşa çarpma vs..Allahtan canlı birine çarpmadım hiç,bu da benim şansım sanırım.Bu sayede kaza anında yapılması ve yapılmaması gerekenleri,aranması gereken numaraları,polis-jandarma ile ilişki yönetimini çok iyi öğrendim maşallah!
İlk kazalarda panik halinde eşi dostu ararken sonradan karşı tarafı teskin edecek hale geldim.
Lastiğim patladı,kendim değiştirdim.
İlk kullandığım şirket aracının marşında sorun vardı."Vurdurma" denilen şeyi öğrendim.
Dumanlar çıkan motoru rölantiye almasını,abs devreye girinceye kadar motor frenini kullanmasını,45 derece yokuşta park edip kalkmasını,motorla hız göstergesinin uyumunu test etmeyi ezberledim.
"Benim" diyen erkeklerle kapışırım kısacası.

Nereden geldim buraya?
Aracın kaskosunu yaptırmaya gittiğimizde öğrendiğim birşeyden bahsedecektim.
Araç sahibi kadınsa kasko 1200 tl,erkekse 900 tl imiş.
Kasko şirketleri kadınların kaza oranlarını göz önünde bulundurmaya başlamışlar.
Ayrımcılığın bu kadarına da pes diyecektim ama yazıyı yazarken bugüne nasıl geldiğimi hatırlayıp vazgeçtim.

Bir de Scientoloji tarikatının Tom Cruise'a evlenmeden önce sevgili bulması gibi bir durum varmış ama konumuzla tek ilgisi kafiyeden ibaret.

"Yazın yediğin hurmalar kışın popişini tırmalar" özlü sözüyle,mustahak bana diyerek üçnoktayı koyuyorum...

15 yorum:

  1. HAYIRLI SABAHLAR
    YAZINIZI GAYET KEYİFLE OKUDUM
    ORTAK NOKTALARIMIZ VAR BENDE ŞÖFÖRLÜĞÜME LAF ETTİRMEM BU KONUDA DEĞME ERKEKLEREDE TAŞ ÇIKARTIRIM.HATTA OĞLUM BİLE ANNE BU KONUDA (ARABA KULLANMA)SENİ BAYANDAN SAYMIYORUM DER
    NEYSE BÜTÜN BUNLAR BİR YANA AMA BENDE ARABAMI YENİ KASKOLATTIM BU AYRIMI HİÇ FARK ETMEDİM FENA HALDE BOZULDUM ŞİMDİ BU İŞE BEN :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu ya,iyi şoför olduğunu düşünen ve bunu söyleyebilen bayanların olduğunu görmek çok güzel.tebrik ederim sizi.
      benim eşim de bana bir bayanın kötü şoförlüğüyle ilgili bir yorum yaparken beni tenzih ederek konuşur:)
      kasko olayında ben de çok bozuldum,yazıyı da o nedenle yazdım sözde:)

      Sil
  2. Valla ne yalan söyliym bende çoğu erkeğe taş çıkarırım yolda,kimisi yol vermez nasıl olsa byan diye ben almasını bilirim evelAllah :) 16 yıldır tek kazam ise paazar tahtasına çarpmak olmuştur övünmek gibi olmasın ne zaman bunu desem yola çıkınca başıma mutlaka bir iş gelir.şimdi korkmaya başladım :(
    Kasko konusunda bilgim yoktu şimdi öğrendim eşim duyarsa hayatta araba almaz benim üstüme o zaman :))Ayrıca trafiğe bayılan enteresan bir insan olduğum söylenir.
    Sık sık görüşmek üzere takipteyim canım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. allah nazarlardan saklasın diyelim:)belli olmaz gerçekten,siz sakınırken biri gelir vurur,aman dilimizi ısıralım:)
      siz eşinize söylemeyin yine,son anda sürpriz olsun kasko:)
      trafiğin sıkışıklığına bayılıyorsanız gerçekten enterasanmış:)
      görüşmek üzere..

      Sil
    2. bu arada blogunuzu göremiyorum?

      Sil
  3. Otomobil kullalnan bayanları çok beğeniyorum.Otomobil kullanmayı bayanlara daha çok yakıştırıyorum.Ben de ya sürmeliyim ya da arkada oturmalıyım.Arkada oturunca şoförüm varmış gibi özel hissedip şımarmak istiyorum:-)))bu yüzden taksiye binmek de keyifli;hele de taksi parasını iş yerin veriyorsa;-))hahahay ne kadar zalimim Tanrım ben !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))benim de en sinir olduğum şeylerden biri ben araç kullanırken arkaya oturulmasıdır çünkü ben de kendimi özel şoför gibi hissediyorum o zaman:)neyse üstüne para alacaksam katlanabilirim sanırım:)
      (zalimlik mi demiştin:)?)

      Sil
  4. Vallahi yazını gıpta ile okudum. Ben 10 yıllık ehliyetli sıfır kilometre bir sürücüyüm. Eşim iyi bir şoför. Sakin ve seri araç kullanır. Bana öğretmenlik yapmasını rica ediyorum ama hep farklı vesilelerle denk gelmiyor. Sanırım en sonunda "Direksiyon dersi verili 053.... bilmemne" diye duvarlara yazılan ilanlardan bir numarayı arayacağım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))
      senin eşini bilemem ama eşlerden genelde iyi sürücü hocası olmaz.toleransları düşük olur,çabuk sinirlenirler,üstünlük taslarlar.babamdan bilirim:)
      illa ders alacaksan duvar yazılarını boşver,beni ara sen:)))

      Sil
  5. ha ha haaaaaa sen mizah yazıyorsun haberin yok kikiki.
    :)

    YanıtlaSil
  6. geri aldım .Beni geçtin:-))Şaka şaka.Böyle iyi şoför bulmuşum parasından mı kasıcam ;-))Feda olsun!

    YanıtlaSil
  7. ben de bu yaz girmeyi planlıyorum ehliyet sınavlarına :)) meşakkatli işmiş iyi şoför olmak babamın arabasıyla da daha bi zor olacak gibi yaz ola hayrolaa:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlaka al ehliyetini Şeymacım.
      okul bitince hele ne kadar önemli olduğunu daha çok kavrıyor insan.
      kullanamasan da bir köşede bulunsun:)
      benim gibi vura çarpa(umarım olmaz da ) öğrenirsin nasılsa:))

      Sil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...