Social Icons

Perşembe, Ağustos 23, 2012

Sezon başlıyor,yer kappp,yeeerr kapppp!!

Yaz boyu televizyonun yüzüne bakacak zaman bulamadım çok şükür.Şimdi yine kış geliyor ve ben çalışacak bir iş bulamazsam PTT esprisini*  7/24 gülmeden yaşamaya devam edeceğim.

Biraz  önce bu ihtimale karşın yeni sezonda başlayacak dizilerle ilgili birkaç fragman izledim ve haftalık dizi izleme programımı önceden taslak haline getirdim.İlk 3 aylık dönem(kısa),sezon ortası(orta dönem) ve sezon finali(uzun dönem) olmak üzere gelecek planlarımı da projelendirdim mi tutmasın beni KOSGEB!

(bknz:Girişimcilik kursu)

Bu sezon yine dönem dizileri sezonu olacağa benziyor.İlk olarak ağlak müzikleriyle dikkatimi çeken Veda dizisini seçtim kendim için.


VEDA:


Yapımını Med Yapım’ın, yapımcılığını Fatih Aksoy’un üstlendiği, yönetmenliğini Merve Girgin’ın yaptığı, senaryosunu Sündüz Haşar’ın kaleme aldığı, müziklerini de Zülfü Livaneli’nin yaptığı, Ayşe Kulin’in aynı adlı romanından esinlenerek televizyona uyarlanan “Veda”da; Osmanlı İmparatorluğu’nun son günlerinde, işgal altındaki İstanbul’da bir konakta yaşananlar anlatılıyor. Son Maliye Nazırı ve ailesi aracılığıyla o dönemin resmi çiziliyor.Başrollerinde Mehmet Aslantuğ ve Fahriye Evcen var.Dizi Kanal D'de yayınlanacak.





Kuzey ve Güney dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ ile sararan gözlerimizi bu sezon Kenan İmirzalıoğlu ile nötrleyebileceğiz çok şükür.Ezel'den beri özledik kendisini biz kızlar olarak:)


KARADAYI:


1970’li yıllarda geçen dizide kunduracı bir baba oğulun hikâyesi televizyona aktarılıyor. Usta oyuncu Çetin Tekindor’un İmirzalıoğlu’nun babasını canlandıracağı dizide İmirzalıoğlu’nun büyük aşk yaşayacağı savcıyı Bergüzar Korel oynayacak.Bülent İnal'a da kötü adam rolü için teklif götürüldüğü ancak iddiaya göre kötü adamı oynamak istemediği için aktörün reddettiği de söylentiler arasında.Dizi ATV'de yayınlanacak.




Aylardır aslında fragmanı dönüp dururken bir türlü başlayamayan bir dizi de merakla beklediklerimden biri.Ustura Kemal'den bahsediyorum.Yapımcı yeni reyting sisteminin eylül ayında başlayaması nedeniyle reklam bütçelerinin çok düşük olduğundan bu nedenle Eylül'e kadar ertelemek zorunda kaldıklarından bahsetmiş.


USTURA KEMAL:



Genel Sanat Yönetmenliğini Şakir Demir Pehlivan'ın yaptığı, usta isimlerin bir araya geldiği, oyuncu kadrosunun yanı sıra dev bütçesi, kostümleri ve dekorlarıyla da adından çok sözettirecek dizi için 600 kostüm dikildi.
Türk televizyon tarihinin en önemli başyapıtlarından biri olmaya aday Haldun Sevel'in eserinden uyarlanan dizinin yapımcılığını, rating rekorları kıran yapımlara imza atan Süreç Film/ Ali Gündoğdu, proje tasarımını ve yönetmenliğini usta bir isim Mustafa Şevki Doğan üstleniyor.
Senaryosunu H. Baykut Badem, Filiz Ekinci, Hülya Şahin ve Savaş Saylan'ın kaleme aldığı, mütarekenin, yokluk yıllarının, yorgun ama gururlu İstanbul'un, bir milletin kurtuluş mücadelesinin ekranlara yansıtılacağı dizide sanat dünyasının ünlü isimleri bir araya geliyor. Oktay KaynarcaEmre KınayNaz Elmas oyuncular arasında yer alıyor.


Görünen o ki Muhteşem Sülüman'a da büyük dedesi Fatih rakip olacak.Bakalım harem hayatı atalar zamanında da böyle hareketli miymiş görücez.Fetih 1453'ü izleyip beğenmiş biri olarak harem hayatı dışında da birşeyler bulmayı umuyorum ama sonra reyting denen şey aklıma geliyor ve "boşuna heveslenme ebrucum" diyorum kendime:)
FATİH:
Faruk ve Fatih Aksoy kardeşler rekor bir gişe hasılatı yapan Fetih 1453 filminin devamı olacak şekilde ciddi bir yatırım yaptıkları bir dizi hazırlığı içindeler.Eski Beykoz Kundura Fabrikası’nın içindeki 2 bin 800 metrekare kapalı alanda oluşturulan Edirne Sarayı’nın iç mekânlarının yanı sıra 5 bin metrekarelik Bizans Meydanı, 2 bin metrekarelik “Taşlık” ve “Has Bahçe” için yaklaşık 70 kişinin 1.5 aydır çalıştığı hummalı bir hazırlık yapılmış.Oyuncular filmde de rol almış olan Devrim Evin ,Şahika Koldemir,Cengiz Coşkun,Sedat Mert ve Dilek Serbest ve Survivor'da birinci olan Nihat Altınkaya.Dizi Show TV'de gösterilecek.
Çekim kalitesine hayran kaldığım bir dizi de Atlılar.Bana Game of Thrones'u hatırlattı ki George R.R.Martin bunu okuyup bana poposuyla gülmez inşallah:)

ATLILAR:


Bulgaristan'da 300 Spartalı filminin de çekildiği stüdyolarda çekiliyor.Türk-Amerikan ortak yapımı denilebilir çünkü animasyonları Amerikalılar yapıyor.Zira film tarih öncesi dönemde geçiyor.Behzat Ç'nin yapımcısı tarafından hazırlanmış bir proje.Oyuncular arasında yine Behzat Ç'den hatırladığımız Canan Ergüder ve Aslı Tandoğan ile Sarp Levendoğlu gibi isimler var.Star Tv'de gösterilecek.








Kayıp Şehir , Dila Hanım , Ağır roman yeni dünya , Babalar ve evlatlar , Huzur Sokağı , Benim için üzülme , Krem , Son yaz , Adını Feriha Koydum-Emir'in yolu , Harem , Merhaba Hayat , Esir Şehrin Gözyaşları diğer yeni diziler.


Biten bazı diziler ise Çıplak Gerçek,İffet,Akasya durağı,çok şükür!


Allahım iyi ki bir Yüksel Altuğ değilim!Şu yazıyı yazarken bile şeşibeş oldum,allah adamcağıza sabır ve bol akıl sağlığı versin.Hergüne ortalama 3 dizi düşerken biz toplum olarak nasıl günde ortalama 2 saat televizyon izler hale gelebiliriz ki?Daha bunun haberleri var,Esra Erol'u var,Müge Anlı'sı var,Yemek yarışması,şeflerin yarışması,eşlerin yarışması,acun ılıcalı saatleri,peppesi var da var!!!


Biri şu televizyonu kapatıp beni oturduğum yerden kaldırsın plsss...



*PTT esprisi: Pijama,terlik,televizyon kelimelerinin kısaltması

18 yorum:

  1. Sevgili arkadaşım deep blogunda tanıtımınızı görünce sizi ziyarete geldim.gerçekdende çok güzel blogunuz.başarılar diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgelmissiniz,sizi deeptone ve arkadaslari icin ayrilmis ozel locamiza alicaz ki kendisi bizim icin kiymetlidir.sizden kiymetli olmasin...
      Saka bir yana begendiginize sevindim,ben de en kisa surede iadei ziyarete gelecegim.
      Sevgiler

      Sil
  2. hah hah haaaa. taam taam dizileri sana sorcaz bu kış. ya komedi yok mu yaw. bi deeee bilokun bayram şekeri gibi olmuş. bi de sen hep komiksin ne anlatırsan annat valla.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin bugunku blog tanitimi yazina yorum yazdim ama teknik bir ariza nedeniyle yorumu yayinlayamadan silindi.tekrar yazicam ama o kadar duygulanmisim ki azicik kendime geleyim diyorum:)buradan da tesekkur edeyim .bu arada blog temam,renklerle ilgiili sen nazikca bayram sekeri gibi olmus demissin,sagol.bana disko topunun icine girmisim gibi geliyor:))psikolog renkli kisiliklisin deyince bana boyle bisiyler oldu iste.degistircem ama ne yapsam begenmiyorum.bir sure boyle idare edicez artik.

      Sil
  3. Yeni dizilerden şimdilik dikkatimi çeken yok, ama annem uyurken final verdiği için ağlıycam nerdeyse.:( O kadar çok istemiştim ki yeni sezonda olmasını.:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet melodram,cok erken final yapti annem uyurken.ama basladigi gibi devam ettiremedi senaristler sanirsam.
      Benim de ilgimi cekemiycek kadar yogun ve yorgun oldugum bir sezon olur insalllaaaahhhh(is nedeniyle canim):)

      Sil
  4. Kendinize acımıyorsanız eşlerinize acıyın, dizilerden fırsat bulursanız onlara da vakit ayırırsınız ama hiç umut yok gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esim dizilerden firsat bulsun da bana zaman ayirsin!!!!
      Pozitif ayrimcilik istiyorum biraz:)

      Sil
    2. Bunu da ilk kez duydum gönder birgüzel döveyim onu :)
      Erkek adam dizi izlemez, renkli takım tutmaz, amma arabesk oldu ha :)
      Bazen yalnızlığımdan şikayet ediyorum ama enazından kafamı dinliyorum. Yalnızlıkta güzelmiş.
      Selam ve Sevgiler..

      Sil
    3. Yok artık,o kadar da uzun boylu değil:(
      Benim eşim de renkli takım tutmaz ama konu televizyon ya da alışverişse o maçoluk bir anda yokoluyor,"kadınların adı çıkmış" dedirtiyor insana.
      Her insan evlenmeli bence.Evliliği tadınca yalnızlığın kıymeti daha iyi anlaşılır:)

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    5. allah rahmet eylesin..

      Sil
  5. ha haaaaa disko topu ivit.
    :)

    işler güçler var değişik komedi bak.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsler gucler ekibi cok iyi ve izleyen bir kitlesi de olusmus ama ben bir turlu sardiramadim.dedigim gibi yazin pek tv izleyemedim,zaman bulamadim cok sukur:)tatil donemi bitsin bakcaz...

      Sil
  6. Ebru hanım bu paylaşımınızın bana çok faydası oldu. Konuları okuyarak kendime bir dizi izleme rotası çizdim. Bu arada Akasya Sokağı nın bitmesine gerçekten çok sevindim. Kaza ile bile rastlasam sinirlerim bozuluyordu. Sevgi ve saygı ile kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlhan,
      Faydam dokunduysa ne mutlu bana.
      Bazı diziler gerçekten insana kabak tadı veriyor ve hala nasıl izlendiğine şaşırtıyor.
      İyi seyirler:)

      Sil
  7. Yarışma vs...yapacakmış ben Okan'ın programını özledim en çok.Dizi izlermiyim bilmiyorum?Haaa bir de Ercü var adamım(behzat ç.) :)))hehehe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okannn evet,ben de özledim.bir de her gece program yapınca alıştık görmeye.kendi kanalında izleriz artık:)
      behzat ç.'yi hiç izlemedim desem:(

      Sil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...