Social Icons

Salı, Nisan 21, 2015

Özdere nere?

İzmir'lilerin rahatına düşkün olduğuna dair bir söylenti vardır.Katılırım.Yıllardır Aydın'da yaşadığımdan aynı şeyi buralılar için de söyleyebilirim. Hatta şöyle bir rivayet vardır: Bir grup Denizli'li bir araya geldi mi nereye fabrika kuralım sohbeti yaparmış, bir grup Aydın'lı bir araya geldi mi de hangi kahveye oturup oyun oynayalım dermiş.
Rivayet bir yana sanayinin Denizli'de yoğun, Aydın'da 0 derecesine yakın olması, Aydın'da her köşebaşında bir kahvehane olması, çevremde bile çalışmayıp sadece kira gelirleriyle geçinen bir kitle oluşu bu rahatlığın bir göstergesi sanki.

İzmir'lilerin rahatlığı da birçoğunun Çeşme ya da Foça'da yazlığı oluşundan, olmayanlarınsa haftasonları kendilerini sahil beldelerine atışlarından ileri geliyor olsa gerek.Bu beldelerden biri de Özdere ama namı bir Foça ya da Çeşme kadar yaygın değil. Çeşme yolu üzerinde Seferihisar yol ayrımından ayrılıp Gümüldür, Ürkmez devamında yer alan genelde yazlıkların bulunduğu bir yer Özdere. Kuşadası'ndan daha yakın hatta. Kuşadası sahil şeridinin devamı sayılır.

Geçtiğimiz haftasonu eski arkadaşlarla çoluk çocuk Özdere'de bir otele gittik.Aylar öncesinden odalarımızı almıştık.Böylece sezon başlamadan oldukça da ucuza geldi.

Otelin adı Paloma Club Sultan Özdere.Mütevazilik yapmayayım hem işim hem eşim gereği çok otel gördüğümden otelin hizmet standartları ile ilgili çok olumlu geribildirim veremiycem.Yaşadığımız birkaç olumsuzluk dışında kötü de diyemem.Ancak otel için çok net söyleyebileceğim birkaç şey var tabii.
1.Çocuklu aileler için biçilmiş kaftan
2.Doğa güzelliği tartışılmaz

Pazar sabahı kahvaltı öncesi çıktığım turda bu 2 konuyla ilgili çektiğim fotoları paylaşıcam. Farklı bir yeri keşfetmek için Özdere'yi görmeli...

(Bazı resimleri çevirebilseydim süper olacaktı ama bilgisayardan buraya aktarırken maalesef orjinal hallerine dönüyorlar inatla.)

Otel çok geniş bir alan üzerinde kurulu.Üç ayrı koy var, ikisinde kumsal mevcut.Burası bir kumsaldan diğerine gidiş için kayalar üzerine yapılmış platform.

Vardığım kumsaldan Hollanda evlerini andıran bu klup odalarını çektim.Sol uçta ayrıca bir de değirmen var.Bu odalar diğerlerine göre daha yeniymiş, içlerini görmedim ama benim kaldığım oda eski olmasına rağmen gayet bakımlıydı.Eşyalar yenilenmişti belli ki.

Kumsaldan mavi bayraklı denizin görüntüsü.Karşısı Samos(Sisam) adası.Kuşadası- Güzelçamlı'dan bu ada çok daha yakın.Güzelçamlı tekne turlarında adada kumsalda güneşlenen komşularımızla selamlaşabilmiştik :)

Geldiğim yol.Arkası diğer kumsal ve otel ana binası ile benim de kaldığım klup odalarının yer aldığı bölüm.

Kuşadası'daki Aqua Fantasy'yi hiç aratmayacak büyüklükte bir aqua park da burada var.Saymadığım kadar çok yetişkin kaydırakları, çocuklar için ayrı bir kaydıraklı alan.Oğlum havanın serin olmasına rağmen titreye titreye de olsa bugünün ilerleyen saatlerinde parkın keyfini çıkardı.

Yine çocuklar için bir luna park.3 ayrı oyuncak var.


Otel öyle büyük ki, dolaşırken kendinizi böyle meydanlarda falan buluyorsunuz.Bir kasabayı keşfeder gibi.

Ve asıl güzellik burada işte.Denizle birleşmiş havuz...Panaroma havuzu.

Havuz nerede bitiyor, deniz nerede başlıyor, tam romantizm..

2. kumsal.

Bir saat kulesi benzeri bişey.

Kaldığım oda.Heryer yemyeşil, doğal yaşam dolu.Adım başı güneşlenmeye çıkmış kertenkele görmek mümkün.
Bu da ben, kafamda deli sorulara rağmen keyif almaya çalışırken:)
Seneler sonraya not:

Bu fotoğraf çekildiğinin ertesi günü benim için çok önemli olan bir konuda aldığım kararı binbir güçlükle uyguladım.Bir gün hakkında konuşmaya ya da yazmaya cesaret bulabilirim umarım.Daha da önemlisi, kendimi affedip pişmanlık yaşamaktan vazegeçer ve acıma bir son verebilirim.

2 yorum:

  1. Bende özdereyi merak edenlerdenim resimler hoş görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Tatil için hoş bi yer ama pek akla gelmiyor..

    YanıtlaSil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...