Social Icons

Salı, Haziran 12, 2012

Annem ve "Annem"

Ben öyle kötü biriyim ki bu gerçek kendimi daha da kötü hissetmeme neden oluyor.

Annem 34 sene önce babama kaçıp evlenmiş.Babannemle aynı evde yaşamayı kabul etmiş.Fakat 34 sene sonra   bir şekilde annemle babam boşandı.Babam son 18 yıldır yurtdışında yaşadığı için annem kağıt üzerinde babamdan boşanmış görünse de aslında babannemle boşandılar!!Annem evden ayrıldı,onca seneni hatırı unutuldu,çirkin şeyler yaşandı.
Geçtiğimiz aralık ayından beri ben de ikiye bölündüm dolayısıyla.Annemi ziyarete gitmek istediğimde kastettiğim aslında hem annem hem babannem.Birinde bir gece kalsam ertesi gece diğerinde kalmam gerekiyor.Birini arasam diğerini de arama ihtiyacı hissediyorum.Çünkü aslında benim iki annem var.Biri beni doğuran,bana süt veren,diğeri ise onun yokluğunda benim bakımımı yapan.Doğduğum günden beri evin içinde iki anneyle büyüdüm.İkisi de üzerimde söz sahibiydi.Annem darılmasın ama babannem de benim için bir anneydi aslında.
Şimdi "öküz öldü,ortaklık bitti" hesabı ikisi de birbiri hakkında demediklerini bırakmıyorlar.Biri annem,diğeri  "annem".Üstelik "annem" 85 yaşında,çoğunlukla ağzından çıkanı kulağı duymayan, huysuz biri.Herkes gibi beni de zaman zaman çileden çıkarıyor.Ama "annem" işte,napabilirim.
"Sen onun torunusun,bırak çocukları düşünsün","ona bakmakla yükümlü değilsin" demekle olmuyor işte.Keşke olsa.Ben de kendimi bu kadar bölünmüş hissetmezdim.


Kaldı ki kendi çocukları da benim artık onun için öldüğümü düşünüyorlar.
Şu vicdan denilen şey ne enterasan.Aynı ailede,aynı anne-baba tarafından büyütülmüş,benzer eğitim seviyesinde iki kardeşte bile vicdan olayı farklılık gösteriyor.Biri umursamaz davranıp,mesafeli durunca problem olmazken,diğeri herşeyle ilgilenip,etrafında olsa bile çıkarlar çatıştığında dünyanın en kötüsü olabiliyor!
Ben de biliyorum kim kimin çocuğu,kim oğul,kim torun,kim az konuşur,kim çok konuşur,kim nankör,kim vefalı,kim haklı,kim daha az haklı,kim hakediyor,kim etmiyor...Ben de herşeyin farkındayım.Ama vicdan denilen şey bizi farklı kılıyor....
Bugün hem annemle hem de "annemle" kavga ettim işte özetle!
Ben kötüyüm,beni böyle bilin.Çünkü iyi oldukça kimseye yaranılmıyor.

11 yorum:

  1. Hayat ne garip, insanın iki annesi olması hem güzel hem de bazen çekilmez oluyor anladığım kadarıyla. Hele ki sen ikisini de yere göğe sığdıramayıp hiç birine söz söyletmezken, iki canının birbirine demediğini bırakmaması adamın canını çok sıkıyor olmalı. Umarım en kısa zamanda bir orta yol bulursun

    Selamlar

    YanıtlaSil
  2. hayıır elbette kötü değilsin. bence vicdanı da düşünme. ikisini de görcen tabii ki. yaşlı olanı vicdandan değil sadece sevdiğin için görcen bence.
    :)
    e bi de ikisine de birbirinden söz etmicen. zor ama sevgi ve anlayışla yapabilirsiiiin.
    :))

    YanıtlaSil
  3. Mahzun prenses, çok güzel özetlemişsin,ikisi de "can" gerçekten.

    Deeptone,galiba işin sırrı burada.ikisinin de birbiri hakkında konuşmasına izin vermemek.(ne kadar mümkünse?)

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Ebru,
    Hani şair demiş ya; Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var diye. Naçizane benimde öğrendiğim ; Bu hayatta tek başımızayız. Gerisi hikaye..

    Selam ve Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. çok karamsar ama gerçekçi.(maalesef)

    YanıtlaSil
  6. yaparsııııın.
    sevgi anlayış ve hoşgörüyle yapıcaksın.
    bunlar bende yok deme inanmaaaaaam sana.
    :)

    YanıtlaSil
  7. Ayrılıklarda en çok yıprananlar arada kalanlar oluyor. Bende beklerim

    www.bakbuharika.blogspot.com

    Facebooktan takip etmek için

    http://www.facebook.com/pages/BaK-Bu-HaRiKa-DeKoRaSyOn/447201555298044

    YanıtlaSil
  8. Bence bu kötülükten ziyade fazlasıyla iyi bir yüreğe sahip olduğunu gösterir.
    Kimse uğraşmaz bu kadar, seni bu azminden dolayı tebrik ederim.
    Umarım her şey sonunda istediğin gibi olur, sevgilerimi yolllarım.

    YanıtlaSil
  9. teşekkür ederim beyza ama gerçekten kötüyüm ben artık yaa.herkese hakkettiği şekilde davranmak gerekiyor maalesef an itibariyle düşüncem bu.

    YanıtlaSil
  10. Kotuyum demekle kotu olunmuyor malesef. Herkese hakettigi gibi davranacagim diyip planlar yapinca da gerceklestiremiyorsun. Cunku agiİzdan cikanlar vicdani yonetemiyorlar. Nihayetinde yine vicdan davranislari ele geciriyor ve cok klise de olsa olmasi gereken asil o zaman oluyor. Cunku olmasi gereken kalp kirmamak, kirici konusmamak, fevri davranmamak vs ise, vicdan tum bunlara engel olan bizim oteki tarafa yatirim yapmamizi saglayan tek etmen.

    boyaynasiyansimacisi.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. son 2 haftadır vicdanımı kapattım.servis dışı.
      yinyang'in yang tarafı ele geçirdi kontrolü.
      ohh,rahatladım ama...

      Sil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...