Social Icons

Pazar, Ocak 20, 2013

Allah iyiliğinizi versin e mi?

Gazetede bir haber okudum biraz önce.Hollanda'da iki erkeğe suni doğum sancıları vermişler bir deney için.Bu iki erkek sancılara sadece 2 saat dayanabilmiş.Hey allahım demekten kendimi alamadım.Millet ne işlerle uğraşıyor...



Ama tabii bir yandan da içimden beter olun dedim ne yalan söyleyeyim.Şu doğum sancısı denen şeyin biraz daha hafiflerini her ay çektiğimiz ve karşısında aldığımız tepkinin Cem Yılmaz'ın gösterisinde bu hallerimizi yerden yere vurması şeklinde olduğu düşünülürse içimden bu geçeni haketmiş olmazlar mı?:)

Ben normal doğum savunucularındandım.Normal doğumdan korkmazdım ve doktorla daha ilk aylarda pazarlık yapmaya başlamıştım bu konuda.Özellikle özel hastane doktorlarının sezaryene meyilli olduğunu düşündüğümden normal doğum yapılması konusunda çok konuştuk kendisiyle.Adı üstünde normal doğum;aslında fazla söze gerek yok.Adem'le Havva'dan beri her çocuk böyle doğmuş.Son teknoloji ile donatılmış hastanelerde de normal doğumun herhangi bir komplikasyona yol açma riski son derece az.Olaki bir sorun meydana geldi,elbette sezaryene dönmek doktorun insiyatifindedir.Ama keyfi olarak sezaryen tercihi bana saçma ve gereksiz geliyor.Hatta o doğum sancısının nasıl birşey olduğunu ömründe tatmak için bütün paralarını dökseler de yaşayamayacak insanlar var.Ben de bu kutsal(!) acıyı bir kez olsun tatmak istedim.Son ana kadar herşey yolunda gittiğinden ben de 9 ay 9 gün bekledim.



9 ay 8.günün akşamı annem,kardeşim,eşim ve ben evde oturmuş kağıt oynuyorduk.Zaten son günlerde hiç rahat değildim ama o akşam sandalyede oturamamaya başladım.Yatma ihtiyacı hissettim çünkü Ozi çıkmak için kapıya dayanmıştı resmen..Saat 22.00 sıralarında da hafif sancılar başladı.O güne kadar zaman zaman hissettiğim yalancı sancılar mı değil mi emin olamadım ama zaman ilerledikçe belirli aralıklarla geldiklerini farkettik.İlk başladığında 10 dak.'da bir geliyordu sancılar.Aylarca çalıştığım nefes teknikleri,doğuma hazırlık için kas hareketleri ve rahatlama pozisyonlarını uygulamaya başladım.Özellikle sandalyeye ters oturma pozisyonu ve sancıyı ayakta yürüyerek karşılama çok etkiliydi.Gerçi saatler ilerledikçe sancı da şiddetlenmeye başladı ve yürümek daha rahatlatıcı olmaya başladı.Nefes teknikleri de acıyı kolay atlatmada etkiliydi.Çok ilginç ağrılardı şu doğum sancıları.Toplam 1 dak. kadar sürüyordu ama gerçekten insanın nefesini kesecek düzeydeydi.Bunların devamlı olması gerçekten de çekilmez sanırım.
Bütün gece sabaha kadar sadece sancı aralarında uyur uyanık geçirdim.6-7 dak. da bir ayağa kalktığınızı düşünsenize.Kalkmasam daha zor geçiyordu çünkü.Sabah saat 7 sıralarında doktoru aradık,hemen çağırdı.
Doktorun çalıştığı yere gittiğimizde NST cihazına girdim.Sancılar 5 dak.'da bire düşmüştü.Fakat bir önceki günden beri nişan zannettiğim geçmek bilmeyen bir kanamam vardı.Doktor ultrasona soktu ve ağırlıklı olarak eşime,arada da bana fırça kaydı gece bu durumu haber vermediğimiz için.Meğerse bu kanama doğumun başladığını haber veren birşey değil ciddi bir problemin habercisiymiş.Plasentanın erken ayrılması sözkonusuymuş ki bu hem bebeğin hem de annenin hayatını tehlikeye atan bir durummuş.Doktorumu hiç bu kadar ciddi ve tedirgin görmemiştim.Apar topar en yakın hastaneye gittik ve acilen sezaryene girdim.Daha hastaneye giriş belgelerimi hazırlarlarken ben ameliyathaneye gidiyordum.
Velhasıl ben doğumsancıları içinde sezaryen olarak aslında istediğim şeyi kısmen yaşamış oldum.Tabii asıl ağrı belki de doğum anında oluyordu ama onu göremedik maalesef:)




İşte Ozi the cool J böyle geldi dünyaya.Şimdi o sancıları arar oldum hergün bana yaşattıkları nedeniyle:pp

Allah isteyen herkese simulatörsüz bu duyguları yaşatsın inşallah.

17 yorum:

  1. heeey bugünlerde işine yoğunlaştın diye mimlemedim seni. zamanın varsa yapsanaaaa. hemen ekleyim.
    :)

    YanıtlaSil
  2. sağol canım,düşünmen yeter.başka bir mime sakla hakkımı olur mu?

    YanıtlaSil
  3. tımım. pastalarına yoğunlaş seen.
    :)
    hep resimlerini de kooy.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pastalara daha var,şubatta yapıcam en yakın.
      ama mim daha yeni yaptım zaten,biraz geçsin üzerinden diye öyle dedim:)

      Sil
  4. nee 2 saatçik miiii :)
    bi de erkekler güçlü die övünürler.. ama Allahın bir bildiği var ki doğum işini kadına vermiş, onun donanımını da vermiştir sabrını da..
    .cm yılmaz konusunda katılıyorum :D
    kadınlara çok yükleniyor.. ama yine de çok seviyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle.kadınların ağrı eşiği daha yüksek orası kesin.
      ben de severim cem yılmaz'ı.dün gittik sinemaya da hemen "hallerim var" esprileri aklıma geldi şu haberi görünce:))

      Sil
  5. Verilmis sadakaniz varmis ki ikinizinde sagligi yerinde;artik ikincisinde dogum olayini tamamen yasarsiniz:))
    Sezeryanla dogum yapmak Tr.de cok moda,ben de ilk dogumumu sezeryanla yapmak istedigimi söyledigimde Dr."niye" diye sordugunda "Daha saglikli" demistim.Tabii en cahil halimiz ozamanlar...Dr.bana normal dogumun yararlarini uzun uzun anlatti ve kralicelerin bile normal dogum yaptiklarini....Doganin kanunlarini bozmayalim lütfen,saglik tehlike de olmadigi sürece...
    Güzel bir haftaya baslamaniz dilegiyle,sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler,ne güzel yazmışsınız.pekçok kişi sizin daha önce sandığınız gibi sanıyor hala.doktorların da işine geliyor maalesef.
      ilki sezaryen olunca ikincisi mecbur sezaryen oluyor,şansım kalmadı yan hiç:)
      sevgiler benden.

      Sil
    2. Sevgili Ebru,maaleseff bu da cok yanlis bir bilgi.Burada ilk dogumun sezeryanda olsa ikincisi normal olabiliyorsa hicbir sekilde müdahale etmiyorlar.Yani ben de öyle biliyordum,yok efendim sezeryanla 3 defa son sansin falan filan,mecbursun sezeryan olmaya hepsi laf.Ilk dogumu normal,ikincisi sezeryan ve 3.tekrar normal olan arkadasim var.Hem de cok saglikli,kadincagaz sezeryan da daha bir perisan oldugunu söylüyor.Dedigin gibi doktorlarin isine geliyor....

      Sil
    3. maalesef burada uygulama farklı sanırım.çünkü bu konuda hiç alternatif sunulmuyor.farklı bir örneğini duymadım bugüne kadar.

      Sil
  6. Acıya dayanmakla kuvvet farklı şeylerdir arkadaşlar =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlaka.alınmayın tamam canım,siz de çok kuvvetli dayanıklı bir türsünüz.ama acıya dayanamayan kuvveti nereden bulur?;)

      Sil
  7. inşallah canım,hayırlısıyla.

    YanıtlaSil
  8. ayyyy doğum şeysilerini okumak ne zor yaaa.
    kadın olmak bu yönden süper amaaa zor yaa.
    :)

    YanıtlaSil
  9. hayatta en çok istediğim şey olmasına rağmen, şu an benim için günün birinde anne olabilme olasılığım marsa günü birlik seyahat yapmakla eşdeğer :( ama ben de normal doğum yapmak isterdim. yeni öğrendiğim bir şey; sezaryanla yapılan doğumlardaki çocukların başladığı işi bitirememeye ve başkalarının sürekli kendisine müdahale ediyor olduğu hissine yatkın olduklarıymış. Allah senin gönlüne göre vermiş :)) isteyen herkese de (ve lütfen bana da) yaşatır umarım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. böyle düşünmene neden olan fizyolojik bir sebep var mı bilemiyorum ama biliyorsun artık imkansız değil.işin içine girdikçe duyup öğreniyor insan,o kadar çok tedaviye rağmen hamilekalamayan ama doğal yollarla hamile kalan insan var ki.hatta evlatlık edinip ardından hamile kalanlar falan.olumlu düşün ve hatta üzerine hiç düşünme.kafaya taktıkça zorlaşan bir şey çünkü tecrübeyle sabittir.
      sezaryenle doğan çocuklarla ilgili tespit de ilginç geldi bana.biraz metafizik bir sonuç gibi gelse de doğruluk payı olabilir elbette.

      Sil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...