Social Icons

Perşembe, Kasım 08, 2012

Depresyondan çıkaran şarkılar

Havalardan olsa gerek  herkes bir depresyonda.Bense depresyondayım diyemem ama üzerime yapışıp kalan bir melankolik hava içindeyim aylardır.Daha önce depresyona girmişliğim vardır iyi bilirim o mereti.Girmesi bir dert çıkması bin dert.Depresyonun çaresi ortam değişikliğidir,yeni meşgaleler edinmektir,uzaklaşmak,
yalnız kalmak veya bazen tam tersi dostlar arasına katılmaktır.
Muhtemelen henüz yeni depresyondan çıkmış ve o günlerini yad eden biri bu mimi hazırlamış,mim de dolaşmış dolaşmış Şükriye'cim tarafından bana paslanmış.

Şarkılar depresyondan çıkarmaya tek başlarına yeterli olmazlar ama yardımcı olabilirler elbette.
Bense şarkıları bu gibi durumlarda iki farklı amaçla kullanırım:
1.Beni daha fazla üzecek şarkılar dinleyip acımın dozunu arttırırım.Bu sayede ciğerlerim parçalana parçalana ağlayabilir,hönkürebilir ve ağlamaktan yorulup uyuyabilirim ki uyumak da pek bir iyi gelir sıkıntılardan uzaklaşmak adına.











2.Neşeli şarkılar dinler,hayatı başka pencerelerden görmeye çalışırım.Deli deli dans eder,o neşenin içine dahil olmaya çalışırım ki depresyonun derecesine göre bazen başarılı olunamayabilir.Bu durumda ilk seçenek uygulanır:)










:))




6 yorum:

  1. hihihi şarkılar güzel evet ama senin sölediklerin daha komik yine. senin depresyonun sevimli olur be. ama işte sanırım bi eşin anlamıyo seni.
    :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahaaaa:))bak buna çok güldüm.depresyonum ve sevimlilik! 10 metre yakınımda olmak istemezsin inan:))
      kocam anlayışlıdır,sevgi doludur,bir tanedir bir tane...

      Sil
  2. Ben ikinciyi yaparım, deliliğe vururum, başka uğraş bulurum, dışarı çıkarım hoplar zıplarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en güzeli aslında.hayranım bunu başaran insanlara zaten.en sıkkın anında bile gülebilen nadir birkaç insan tanıdım ve çok özenirim.ama ben olamam öyle.ne hissediyorsam o.başarabiliyorsan ne mutlu sana da.

      Sil
  3. Bunalım takıldığım zamanlar da lanet yüzümü görmek isteyen pek olmaz da beni eniyi anlayan sevgili dost Epush ( Ebru, ama buradaki Ebrulardan değil, Üsküdarlı )telefon etti bak sana bir parça söyleyeyim de dinle tam senlik; Mimoza Çiçeğim Volkan Konak aradan bir yılı aşkın süre geçti hala dinlediğimde bir tebessüm belirir dudaklarımda burada o parçayı görünce yazmak istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle güzel,anlayışlı dostların olması büyük şans.ama mimoza çiçeği beni buran,derinden etkileyen bir şarkı.sonundaki şiirli kısımda sizin bunalımlı halinizi anlatıyor olmalı.fenaymış:)

      Sil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...