Social Icons

Çarşamba, Nisan 17, 2013

İki film,iki kitap,bir yaşlı ve hasta kadın

Sanırım yaşlandım ben artık.

Cuma akşamı gezmiyoruz evde kös kös oturuyoruz diye hayıflanmıştım ya,Allahın sopası yok,ertesi sabah ağrıdan kıvranarak uyandım.Sırtım tutulmuştu,bütün göğsüm ağrıyordu.Aradan geçti 5 gün, ağrıyan yerlerim değişti ama ağrım geçmedi:) Gastrit mi ararsın,alerjik rinit mi ararsın,sinüzit mi ararsın,ciğerlerimde spazm mı ararsın hepsi mevcut!Gerçekten kendimi 80 yaşındaki babannem gibi hissediyorum bugünlerde:)Bir daha Cuma akşamı evde oturmaktan dert yanmak mı,tövbeler olsun!

Ama tabii bu arada hazır hasta olmuşken yapılabilecek en iyi şeylerden bazılarını yaptım.Mesela 2 film izledim.

Oblivion

Oblivion : poster       Oblivion : photo        Oblivion : photo Olga Kurylenko, Tom Cruise

Neden Oblivion?Filmde bu kelimeyi hiç duymamış olmak ilginçti ama sonra öğrendim ki türkçesi "unutulma" demekmiş.Filmin konusuyla bütünleşti böyle düşününce.
Bir bilimkurgu filmi kendisi.Birkaç filmin karışımı olmuş.Moon,Armageddon,Matrix sentezi:)
Ayrıca Tom Cruise daha da gençleşmiş.En son Jack Reacher'da yaşlanmış gibiydi ama botox mucizesi sayesinde sanırım oldukça değişmiş buldum.
Bir de filmdeki havuza bayıldım!İzleyecek olanlar dikkat etsin:)

The Imposter (Hayat Avcısı)

Hayat Avcısı     Hayat Avcısı : photo     Hayat Avcısı : photo

Film bir kurgu değil,tamamen biyografik bir belgesel niteliğinde.Oldukça heyecanlı,sürükleyici bir suç öyküsü izliyoruz olayın tarafları ile yapılmış röportajlar eşliğinde.Filmin sonlarına doğru yalanlarla dolu bir dünyada buluyoruz kendimizi.
13 yaşında bir çocuğun kaybolduktan 3 yıl sonra yeniden ailesine dönmesi ile başlıyor olaylar.Fakat dönen gerçek kayıp değil bir başkası...


Okuduğum iki kitapsa aslında yeni bitmiş değil.Yazmaya ancak fırsat bulduğum kitaplar.

22.11.63 

22-11-63-stephen-king

Stephen King'in son romanlarından bu da.JFK suikastini önlemek için zamanda yolculuk yapan Harvey Oswald'ın hikayesi.Stephen King yine ustalığını döktürmüş gerçekten.Tarihi bir hikaye olduğunu okumuştum yorumlarda ama ben katılmıyorum.Tarihi hikayeye öyle bir yedirmiş ki benim gibi tarih sevmeyen biri bile zevkle okuyor:)Ayrıca "O" kitabına göndermeler var yer yer.Bu da oldukça ilginç bir ayrıntı olmuş.Stephen King pişman ettirmiyor kısacası...

Gökteki en parlak yıldız

gokteki-en-parlak-yildiz-marian-keyes

Çıtır çerezlik bir roman işte.İsminde de belli.Birçok aşk hikayesini okuyoruz aynı anda.Hepsi birbiriyle bağlantılı.Türkçesi kimin eli kimin cebinde belli değil.Buna tanık olansa...Okurken tahmin edebileceğiniz ama sonunda açıklandığı için buraya yazamayacağım biri.Dediğim gibi; okumuş olmak için okunur.

Bu yaşlı kadın şimdi ilaçlarını içip tavuk gibi uyumaya gider:)
Haydi iyigeceler.

10 yorum:

  1. Stephen King'in kitaplarına sarmış durumdayım, Hayvan Mezarlığı ve Göz'ü okudum ama diğerlerini yaz bitmeden alamıyorum, evde okumamam gereken kitaplar fazlasıyla birikti. :/ 22.11.63'de okumak istediklerim arasında. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de pekçok kitabını okudum.Özellikle ortaokul yıllarımda sıkı takipçisiydim.
      Birikmiş kitap çok olunca önce onları eritmek gerekiyor haklısın.Bende de benzer bir durum var:)
      sonra okursun sen de...

      Sil
  2. Oblivion filminin tanıtımlarını izlemiştim bende.kesinlikleizlemek istediğim bir film. Gökteki en parlak yıldız kitabını da okudum.Boş zamanlarda okunacak cinsten bir kitap :)

    Benim blogumada beklerim seni canım;
    http://pamuk-sekeer.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette gelirim Tuana.Sen de hoşgeldin bu arada buralara.
      Oblivionu kesinlikle tavsiye ederim.:)

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun canım.Umarım bir an önce iyileşirsin.Ne güzel BU ARA kitap okumuşsun filmde seyretmişsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. allah beterinden korusun bunlar birşey değil tabii.sağol iyi dileklerin için Deryacım.
      evet hastalıkların tek faydası istirahat edip film izleyebilmek oldu:)

      Sil
  4. Geçmiş olsun canım ya, ben de eskiden hemen her cuma veya cumartesi dışarı çıkardım, şimdi cuma veya cumartesi diyelim ki dışarı çıktım üstüne 3-5 gün evde kalıp dinlenmem lazım, hem dışarıdaki ses, gürültü, hem uzun saatler dışarıda kalmak beni yoruyor. Zaten dışarı çıktım mı bir kaç saat içinde koşa koşa eve gelmek istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya gerçekten seninle aynı yaş grubundan olduğumuzu düşünüyorum ve sanırım biz cidden yaşlandık ya:(( dediğin gibi her gezme ya da eğlence sonrası birkaçgün insan kendine gelemiyor.dışardayken evdeki rahatlığını özlüyor ama insanın ihtiyacı da var ya.hele ki alışmışsan:))

      Sil
  5. diliyorum ki şimdi daha iyisindir.Kendine iyi davran.Sevgiyle öpücükler:))

    YanıtlaSil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...