Social Icons

Pazartesi, Ocak 14, 2013

2012'de okuduklarım 2013'de okuyacaklarımın garantisidir:)

Aslında bu yıl itibariyle mim yazma işine bir nokta koyma kararı vermiştim ama blog aleminde gerçekten değer verdiğim birkaç insan tarafından yazmam için paslanan mimleri de "kusura bakmayın yazamicemm" diyerek geri çeviremeyeceğimi farkettim.Bu insanlardan biri de elbette Şükriye.O öyle çok okuyor,öyle çok anlatıyor(şiir gecelerinde,tiyatro sahnesinde) ki beni de okumaya teşvik ediyor diyebilirim.Mim yazmama sözümü afiyetle yutarak geçtiğim yıl okuduğum kitapları hatırlayayım bakalım...

Az (Hakan Günday) - Yazarla tanıştığım ilk kitap.Kendisinin son kitabı gerçi.Bütün kitaplarını okuma kararı verdirtti bana.Kelimelerle böyle rahat böyle derinden oynayabilen başka bir yazar zor bulunur.

İmzalı - Az

Kinyas ve Kayra (Hakan Günday) - Yazarın ilk kitabı ama ben Az'dan sonra bunu okudum.İlk bölümde bir miktar hayal kırıklığı yaşar gibi olsam da ikinci ve üçüncü bölümde tadına vardım ve bitmesini istemedim yine.Oldukça etkileyici ve çarpıcı karakterlere sahip.

Kinyas ve Kayra

Incarceron (Catherine Fisher) - Okuduğum ilk fantastik roman sanırım.Devamını merakla bekledim,çıkar çıkmaz da okudum Sapphique'i.Hayal gücümü zorlayan,merak ettiren bir dünya!

Incarceron

Sapphique (Catherine Fisher) - İlk kitap kadar merak uyandırdığını söyleyemiycem.Bir miktar hayal kırıklığı yarattı hatta.

Sapphique - Incarceron 2

Sisle Gelen Yolcu (J.C.Grunge) - Yazarın bütün kitaplarını okudum,okurum da.Çok etkileyici olduğunu düşünmesem de Grunge artık bu dalda otorite olmuş birisi bence.Gerilim,polisiye,metafiziği gerçeğe bağlama  konularında uzman.

Sisle Gelen Yolcu

Sultanı Öldürmek (Ahmet Ümit) - Bir Grunge kadar polisiye ve gerilim dozajı yüksek olmasa da Türk edebiyatında bu alanda alternatifi yok sanırım Ahmet Ümitin de.Bu son romanda kimileri çok sıkıldığını söylese de ben sesli kahkahalar atarak okudum ana karakterin kendi içinde yaşadıklarını okurken.

Sultanı Öldürmek

Travma (Steve Hamilton) - Gerilim dozu vasat sayılabilecek ama kilitlere merak salmama neden olan bir kitap.

Travma

Klon (Kevin Guilfoile) - Bilimkurgusal bir bakışa sahip bence oldukça etkileyici bir polisiye yine.Bazı sayfalarda heyecandan kalp atışlarım hızlandı film izler gibi.

Klon

Aklından bir sayı tut (John Verdon) - Son ana kadar beyin jimnastiği yaptıran ve sonunda şaşırtan iyi bir kurgu.

Aklından Bir Sayı Tut

Açlık Oyunları (Suzanne Collins) - Serisini okumak için sabırsızlanırken hayal kırıklığı yaşamaktan korktuğum bir kitap.Filmi  de izledim hüsranla:)

Açlık Oyunları - Açlık Oyunları 1

Bir Gün (David Nicholls) - Saçma sapan,Türk kültürü ile alakası olmayan bir aşk hikayesini yine de ağzımın suyu aka aka okudum.Kadın olmak böyle birşey galiba.Jim Sturgess'in o çapkın gülüşü kaldı aklımda sadece.

Bir Gün

Uyuyana Kadar (S.J.Watson) - Yazarın ilk romanı ve oldukça farklı.Okunmaya değer,sürprizli bir son.

Uyuyana Kadar

Sil Baştan (KEn Grimwood) - Gereksiz kitaplardan biri.Bir süre sonra sil baştanlardan için bayıldı...

Sil Baştan

Saplantı (LAura Lippman) - Öyle gereksizmiş ki pek fazla birşey hatırlamıyorum kitapla ilgili.

Saplantı

Şah MAt (MArio Mazzanti) - Akıl dolu bir satranç oyununu beklerken şaşırtıyor.Vasatın üstünde.

Şah Mat

Aşk (Elif Şafak) - Mevlevi felsefesi hakkında hap şeklinde verilmiş birçok bilgi var ve oldukça etkileyici bir anlatımla.

Aşk (Pembe Kapak)








Çocuğunuza sınır koyma (Robert Mackenzie) - Okurken çok etkilendiğim ama bir süre sonra çocuğun bana koyduğu sınırlar dahilinde hareket edebildiğimi farkettiğim kişisel gelişim kitaplarından biri.OOf off nolcak bu Ozi'nin hali?:)

Çocuğunuza Sınır Koyma







Bu yıl geçen yıldan biriken okunması gereken kitaplar da var.Açlık oyunları serisinin devam kitapları,Debbie Macomber,Hakan Günday,Halil Cibran,Tezer Özlü,Demir Özlü,Hüseyin Rahmi Gürpınar,Oğuz Atay kitapları,Kitap Hırsızı ve dostum Diloş'dan ödünç aldığım birsürü kitap...
An itibariyle 1Q84 'e devam ediyorum.Haruki Murakami uçmuş resmen:)Ayrıntılar pek yakında...

10 yorum:

  1. off oooff ben de böyle okumak istiyorum yaaa:))
    ağzının suyu aka aka ahaahaa:DD
    haruki murakami şu adamın bi kitabını da ben alcam ne çok duyuyorum adını çok güzel yazmışın ama ben de bu postu ağzımın suyu aka aka okudum diyebilirim ki ah kitaplar ah bi türlü okuyamadıklarım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)
      okumak için zamanın olacaktır mutlaka.bazen ya şartlar gerçekten müsait olmuyor ya da beynen okumaya hazır olmuyor insan ama zamanı mutlaka gelyor önünde sonunda.
      haruki uçuklukla saçmalık arasındaki ince çizgide neredeyse:)

      Sil
  2. Ben 2012'de hiç doğru düzgün kitap okuyamadım.:) Ama 2013 her konuda milat olcak demiştim benim için.:) Kitaplar ve filmler için bi exel dosyası açıcam şimdi not alıcam hepsini.:) İlham kaynağı oldun sende bana <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet gördüm,yeni iş,yeni kararlar ve bunların somutlaştırılması.hayatın düzene girdikçe (istediğin yönde) kitaplara da daha rahat vakit ayırabilirsin sanırım.
      ilham vermek ne güzel birşeymiş:)

      Sil
  3. ıclerınde merak ettıklerımde var cok guzel kıtaplar okumussun canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol biricit,benim de gözüm senin debbie macomber2larında:)

      Sil
  4. iyi liste yaw.
    sanırım hakan günday en önemlisi.
    kinyas için süfer diyolar.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kinyas ve kayrayı okumalısın bak daha önce de yazmıştım sana:)

      Sil
  5. çok teşekkür ederim ebrucum,mimi cevapladığın için..Seni özendirdiğimi bilmiyordum.Bunun için sanırım mutluluk payı çıkarmalıyım ikimizin adına:)
    Demek artık mim yapmak istemiyordun,bir dahasında gözönünde bulunduracağım;)
    Hakan Günday'ı da ben hiç okumadım.Ama hakkında bayağı yazı okudum.
    Aslında siz beni fazla gözünüzde büyütüyorsunuz ,gerçek anlamda ama yakından görseniz hakikaten de okumuyormuş dersiniz:))

    Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gözümüzde büyüttüğümüzü sanmıyorum çünkü yazdıkların, sözlerin, eylemlerin ortada.bence sen kendini görmek istediğin yerde göremediğin için henüz kendinin farkında değilsin.
      mim konusundaysa yukarıda da yazdığım gibi o kuralı uygulamak ukalalık olur gibi geldi ve vazgeçtim canım.sen yine arada hatırla beni böyle güzel mimlerde:)

      Sil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...