Social Icons

Perşembe, Mart 06, 2014

Sağlıksız bir öğün denemesi --> Nachos

Bir hafta süresince semt pazarından alınan taze sebzelerle hazırlanan klasik yemeklerden sonra haftasonu geldi mi fastfood  krizimiz tutuyor ailecek. Hatta sebze yemeği olan bir cumartesi günü eşim "bugün özel birşey yok mu?" diye soruyor eğer dışarda yemiyorsak.

Geçtiğimiz günlerde
de yine Home Tv'de  Good Chef  Bad Chef  programında yapılışını izlediğim Nachos yapmaya karar verdim.İsmini her duyduğumda bir Meksika yemeği olduğunu düşündüğüm Nachos aslında Teksas'a özgü bir atıştırmalıkmış.Atıştırmalık dendiğine aldanmamak lazım.İçinde her gruptan besin bulunuyor.Karbonhidrat,protein,yağ ve lifler. Ancak biz Türkler için ya da en azından bizim ailemiz gibi 3-4 çeşit farklı tabağın konduğu sofralar için besleyici değeri yüksek olsa da göz doyurmaktan biraz uzak.Hele hele eve cips girmesini yasaklamış bizler için bile büyük bir adım aslında :)

Tv programında da iki farklı nachos yapıldı ve ben ikisinden bir sentez yapmaya çalıştım. Bu yemek yanında ekşi krema ve guacamole sos ile servis edilirmiş ancak guacamole sos(avokado,sarımsak,limon,zeytinyağı) ile ilgili bir önceki yazımda bahsettiğim  olumsuz tecrübem nedeniyle canım pek çekmedi.Ekşi krema da bizim buralarda satılan birşey değil. Şu kremalarla ilgili bir dönem pastacılık merakım nedeniyle çok araştırma yapmıştım.Ekşi krema evde de hazırlanabiliyor.Marketlerde satılan kremaya kefir ilave ederek mayalandırmak suretiyle ekşi krema elde edebiliyorsunuz.Denedin mi diye sorarsanız hayır ben denemedim...

Gelelim nachos yapımına:

Öncelikle peynir sosu hazırlığıyla başladım.Bunun için klasik beşamel sos tarifine(tereyağ-un-süt) ocaktan indirmeden önce chedar peyniri ilave etmek yeterli oluyor.Bu sos hamburger ve sandviçlerde de eminim çok nefis sonuçlar verir.

Bir yanda da domates sosu hazırladım.Benim yazdan hazırladığım domates rendelerimi biraz ocakta suyunu çektirmek ve içine kekik ilave etmek suretiyle kolayca hallettim.


Sonra fırın tepsisine sırayla mısır cipsi,sucuk,mısır,peynir sosu,domates sosu ve rende cheddar peynirini koyarak malzemeler bitinceye kadar bu sırayı devam ettirdim.Bu arada benim nachosum orjinal tariflerden biraz farklılaştı.İçine meksika fasulyesi yerine mısır,et yerine sucuk koydum.Çocuk yiyeceği için jalapeno biberi ve acı sos koyamadım.Hatta cheddar peyniri dilimli bulabildiğim için peyniri rende yapma şansım yoktu,bıçakla julyen doğramaya çalıştım.


Bütün malzemeler birarada...


Fırına verilmeden önceki son görüntü de böyle.Üstü kızarıncaya kadar pişirdim.


Fırından çıkıp tabaklara alınınca da biraz parçalanmış görüntüsüne rağmen sonuç budur.


Lezzet için şunu söyleyebilirim: Bütün malzemeler tek tek zaten çok lezzetli,kombinasyonları da öyle.Ancak içine giren soslar nedeniyle cips kıtırlığını kaybediyor her ne kadar fırınlansa da.Dolayısıyla hayal ettiğim gibi kıtır kıtır bir atıştırmalık değildi.Bir de yüksek kalorisine rağmen tek başına bir öğün olamayacak kadar bize yabancı.Yani atıştırmalık derken yanılmamışlar aslında :) 

Farklı bir alternatif için denenmeli,hepsi de bu kadar ...

2 yorum:

  1. Hmm okurken tam da böyle düşünmüştüm. Burda nachos yedim geçenlerde güzel bi restoranda, böyle değildi. Neyse denemeden bilinmez di mi ama? Pişmeden önceki görüntü harika bu arada...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım ben de bir daha yersem bu bir meksika restoranında olur :)

      Sil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...