Social Icons

Perşembe, Şubat 27, 2014

Büyük ve küçük aşçı

Oğluşum kreşte şu sıralar meslekleri öğreniyor.Her gece uykuya yatarken uyumak istemediği için güzel şeyler hayal etmesini söylediğimde gelecekte ne olacağını hayal ediyor.Favori meslekleri ise polislik,itfaiyecilik ve aşçılık.Eee anne mutfağı sever de oğlu sevmez mi?

Geçen günlerde canı pasta istemiş beyefendinin.Ona bir hayvanlı,bir şimşek mcqueenli,bir uçaklı,bir bir bir vs. pasta yapacakmışım!Doğumgününde yaparız dediğimdeyse hemen ardından doğumgünüm ne zaman sorusu geliyor tabi:) Yaz çocuğu olarak iyi bilirim bütün arkadaşlarının doğumgünlerini okul zamanı kutlarsın,senin doğumgününde bütün arkadaşların tatilde,yazlıktadır,doğumgünleri sakin ve yapış yapış geçer...Oğlumun kaderi de benimkinden.Artık aklı başına geldikçe hediyeleşmekten keyif alır oldu ve birçok arkadaşının çevresinde toplanmasını istiyor haklı olarak.Sanırım biz de bu sene yaz tatili girmeden bir ön kutlama yapacağız kreşte.Akrabalar ve anne-baba arkadaşları farklı illerde olduğundan birkaç doğumgünü kutlaması daha yapılır bir İzmir'de bir Aydın'da.Bu da demek oluyor ki istediği farklı figürleri farklı pastalarda yapacağız sanırım...

Ancak şeker hamurlu pasta benim için sadece görüntüden ibaret olduğu ve şeker hamurunu yemeyi tavsiye etmediğimden oğluma normal bir kremalı pasta yapmayı teklif ettim.Böylece girdik mutafağa.




Öyle eğlendi ki dilediği gibi kremaya bulanmasına izin verdim."Anne sen büyük aşçısın ben de küçük aşçıyım" dediğinde de kremasız yiyebilirdim kendisini:)

Maalesef pasta bittiğinde tadına sadece bir kez baktı ve bir daha ağzına sürmedi:( Çünkü biraz daha besleyici olması için kekini havuçlu ve cevizli yapmıştım.Ceviz ağzına geldiğinde hemen soğudu benim yemek konusunda uyuz oğlum.

Sağlıklı ve besleyici pastamız böylece komşulara nasip oldu.

Dün sabahsa yine sağlıklı beslenme isteği doğunca içime kahvaltı için bir salata hazırladım kendime.Cümle de pek şiirsel oldu :p

Isırgan otu,tere,kurutulmuş domates,zeytin ve beyaz peynir ile nefis bir salata yaptım ve daha sık böyle kahvaltı etme sözü verdim kendime.





Ancak benim bu sağlıklı beslenme isteğim home tv ile sekteye uğruyor daha önce de yazdığım gibi.

Örneğin sağlıksız bir öğün nasıl olur konulu yeni yazımda bundan bahsedeceğim,az kaldı...

7 yorum:

  1. Küçük aşçı çok tatlı 😘

    YanıtlaSil
  2. çok şekker,çok tatlı.pasta değil,senin ufaklık:-))genlerden çekiyor değil mi mutlaka ;)

    YanıtlaSil
  3. Nasıl tatlı, maaşallah ona Ebrucum:)

    YanıtlaSil
  4. hahahaa:)) güldürdün beni Şükriye:))

    YanıtlaSil
  5. MaşaALLAH oğluşuna.
    Umarım ona en yakışan ve huzur verecek mesleğin ehil bir sahibi olur.
    Senenin bütün günleri o pırıltıların doğum günleri değil mi sanki.
    Yap annesi her gne bir pastası olsun :)

    YanıtlaSil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...