Social Icons

Perşembe, Mart 28, 2013

Şevket-i Bostan


Şevketi bostan çocukken beni gülümseten bir ada ve yemesi lezzetli bir tada sahipti.Annemler kıymalı yaparlardı ama zamanla aslında etli yapıldığını öğrendim.
Bulması ve toplaması zahmetli olsa gerek, fiyatı ben bildim bileli hep pahalıdır.Pazarda az bulunur zaten.Ben de bulunca yarım kilo da olsa alıp hem çocukluk anılarımı yadediyor hem de faydalı ve lezzetli bir yemek yapmanın verdiği gönül rahatlığını yaşıyorum.Keşke eşim ve oğlum da benim kadar sevse...
Sezonun ilk, muhtemelen de son şevketi bostanını gururla takdim ederim;)



Çok iğneli bir bitki olsa da kısa sürede pişirmeyi gerektirecek kadar da hassastır.

Temizlenip doğranıp taze soğan ve daha önceden pişmiş etle klasik yemek mantığıyla pişirilir.Pişince limon sıkılır ki ekşili olması makbuldur:)

14 yorum:

  1. çok severim, küçüklüğümün genger denen yemeği :)
    eline sağlık ,ben de bakayım pazardan aklıma girdi bir kere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gengeri duyuyordum ama şevketi bostan olduğunu bilmiyordum.bak bunu öğrenmiş oldum ben de.
      afiyet olsun şimdiden,zamanı geçmeden yiyin bence de:)

      Sil
  2. ÇOK SEVERİM, ANCAK iSTANBUL'DA HER YERDE RASTLAMAK ZOR. ELLERİNE SAĞLIK, ŞİFA OLSUN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buralarda yetişmesine rağmen biz de zor buluyoruz canım haklısın vallahi.
      ama istersen eğer önümüzdeki pazar bulabilirsem alıp sana gönderebilirim;)

      Sil
  3. çok naziksin tatlım, eşim belki önümüzdeki hafta uğrayacak İzmir'e olmadı ona ısmarlarım

    YanıtlaSil
  4. Çok duydum, ilk defa gördüm, hiç yemedim :) Ellerine sağlık, buralarda olsa biz de yerdik kesin. Sebzeyi her türlü severiz de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tekilifim size de açık:)
      sebze sevilmez mi ya?:)

      Sil
  5. Ben de egeye geldiğimde (birkaç yıl önce) tanıştım. O zamandan beri şevketi bostan mevzimi gelsin diye bekler duruyorum bütün yıl boyunca. O ekşimsi mayhoş tadı inanılmaz hoşuma gidiyor. Etli veta tavuklu yapıyoruz biz. Lezzetli oluyor.. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavuklu ilk kez duyuyorum ama niye olmasın tabi?
      bizim buralar zengin ot açısından,şanslıyız aslında:)

      Sil
  6. ya o kadar cok merak edıyorum ki ben bu sebzeyi! ah bı gun bana da nasip olursa yemek aklıma sen gelıceksın canım :)

    sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah denk gelir birgün,şevketi bostan sayesinde hatırlanmak da güzel olurdu tabi:)
      sevgiler benden.

      Sil
  7. heeey bunu çok severim. kuzu etiyle.
    ege yemekleri.
    ebegümeci sarmaşık turp ptu filan heeey.
    arapsaçı.
    :)

    YanıtlaSil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...