Social Icons

Perşembe, Mart 21, 2013

Artık şiddet yanlısıyım!

Kandırılmışım,kandırılmışız aslında.Doğru bildiğimiz herşey yalanmış.Irkçı,faşist sıfatları bizim için söylenmiş.Vatan sağolsun diyen analar vatan hainlerinin analarıymış.Şehitlik denen şey nihat doğan,yılmaz erdoğan,rte gibilerinin dini inancında varmış,biz kafirmişiz meğerse.Kendilerine sosyalist diyenler kürt faşizanlığına halkların eşitliği diyormuş,kavramları karıştıran bizmişiz...

33 yıldır PKK denen bir terör örgütü ve onun elebaşısı Apo isimlerini duyuyorum.Apo şerefsizdi,bebe katiliydi hatta o. çocuğuydu.Pkk propagandası yapmak suçtu.Apo'ya sayın dendiğinde ecdadımıza küfredilmiş adlederdik.Sarı-kırmızı-yeşil bayraklar o örgütün bayraklarıydı.Bugüne kadar böyle bilirken bugün sokaklar o bayraklara dolup taşıyor,o şerefsiz apo'nun konuşmaları televizyondan canlı yayınlanıyor.pkk denen it sürüsü silahı bırakmıyor ama "gözümüz üzerinizde" der gibi sınırdışına çekiliyor.Bütün bunlara da alkış yapan insanlar alenen ortalıkta fikir beyan ediyor.Ben ve benim gibi bunların kanına dokunduğu insanlar şiddet yanlısı ilan ediliyor,örümcek kafalı deniyor.Ben zaman makinesine ne zaman girdim de çıktığımda herşey böyle değişmişti??

Bugün ilk kez bir çocuğum olduğu için bin pişman oldum.Çünkü o olmasaydı bugün ben maalesef bu korku toplumunun korkak bir vatandaşı olmaz ve sokağa çıkıp "Ne mutlu Türküm diyene,kahrolsun Apo" diye bağırabilirdim en kolayından.Ya da  henüz ispatlanamamış bir terör örgütünün henüz olmayan kampına gider ve o örgüte üye olurdum.Nasılsa binlerce masum insanı öldürenler birer kahraman artık.Henüz öldürmeyen ama sözde devlet erkine müdahale etme planı yapanlar vicdanları rahatça hapis yatıyorlar.Bense kendi evimde sözde özgürüm ama vicdanım onların binde biri kadar rahat değil hiçbirşey yapamadığım için.Nasılsa birkaç yıla kadar apo'ya karşılık onlar da serbest bırakılır.Hukuk zaferi sanarız biz de...

Belki de en güzeli Orta Asya'ya geri çekilmektir.Nasılsa herşey mümkün artık hayal değil.


Bugün çok mutsuzum.Aslında uzun süredir öyleyim de, bugün şu Apo şerefisizinin yaptığı konuşma ve veril(mey)en  tepkiler beni çıldırttı! Elim kolum bağlı izlemek de cabası!

19 yorum:

  1. okulumuzda sallanan o sarı, yeşil, kırmızı bez parçaları da bizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tek dileğim bugünlerimizi aramamak Cessie:(

      Sil
  2. Haberleri henüz izlemedim,büyük aciklamalari bugüne saklamislardi.Biraz Sagduyu Ebru´cugum,
    ates elbette düstügü yeri yakar,herkes cektigi aciyi kendisi bilir,kimse kimsenin neler cektigini bilmez.Ama yeter artik,canlar gitmesin.Olan yine fakir-fukaranin cocuklarina hep olmadi mi,hep onlarin analari aglamadi mi,her iki taraf icinde gecerli. Bu meselenin Türk-Kürt meselesi olmadigi zaten belli,bin yildir kendi halinde yasayan bu iki halk herne hikmetse son 30 yildir neler yasadi,birde görmediklerimiz,bilmediklerimiz var.Bazen acida olsa,kabullenmesek de,haksizlik oldugunu bilsek de iyi olabilecek hersey icin,silahlarin susmasi icin insan olarak üzerimize düseni bizde yapmaliyiz.Yoksa iyi ve dürüst insanlarin vicdanli insanlarin digerlerinden ne farki kalir.SEVGiYLE VE DOSTCA KAL......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke senin de dilediğin gibi iyiniyetli gelişmeler olsa yıldızcım ama görünen köy kılavuz istemez.silahların sustuğu ya da susacağı yok.barış kocaman bir yalan.itlerden özür dilerim ama it apo alenen hepimizi tehdit ediyor,sokakları kana bularım diye.bunun neresi barış?pkklılar ellerinde apo ve rte posterleriyle gösteri yapıyor.beğeniriz beğenmeyiz,bir devlet başkanı ve terör örgütü lideri aynı posterde sevinç naraları atılıyor.
      senin iyiniyetine şüphem yok ama durum iyiniyetli olmak için fazla vahim.herkesin gözünü açması gerek diye düşünüyorum.sevgiler benden.

      Sil
  3. Bunlar mecliste barzani denen pisliğe türkiye seninle gurur duyuyor diye tempo tutmadılar mı, yakında çocuk katilinede bunu yaparlarsa şaşırmamak lazım. rte başkanlık uğruna ülkeyi satıyor teröristler salyalarıyla sağa-sola saldırırken demokrasi, itiraz edip karşılarına dikilenler ise provokatör oluyor.. bu vatanın gerçek kahramanları silivridedir.. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.. ATAM İZİNDEYİZ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her kelimesine harfiyen katılıyorum Metin.
      Ne mutlu Türküm diyene!

      Sil
  4. tüm sözlerinize katılıyorum,ancak bu kadar güzel izah edilebilirdi.
    Beni en çok yaralayan, şaşırtan, kendine sosyalist diyenlerin düştüğü yanılgı.Geçen bir yerde okumuştum: " Oy vermek bir şeyleri değiştirseydi yasa dışı olurdu" diye...
    İşe yarıyor mu bilmiyorum ama elimden geldiğince TGB ve benzeri stk'ların mitinglerine katılıyorum.Allah sonumuzu hayır etsin ne diyeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı düşünce ve duyguları paylaştığımız birilerinin olduğunu görmek bile güç veriyor gerçekten.
      söz de çok güzelmiş,durumu güzel özetlemiş aslında.
      işe yaradığına eminim, hiçbirşey yapmamaktansa...
      bir gün daha fazlasını yapabileceğimiz günlerin de geleceğini umuyorum.
      teşekkürler..

      Sil
  5. adamlar tek devlet, tek bayrak diyor ve bayrağını çekiyor. saf halkım da hala neden türk bayrağı yoktu diye sorabiliyor. 29 Ekim'de açılan türk bayrağına su sıkılırken, onursuz insanların posterleri meydanlara asılıyor. işgalin adını barış koydular, çözüm koydular. ne yazık ki bazılarımız buna inanacak kadar iyi niyetli ve temiz kalpli. ama karşıdakiler öyle değil ne yazık ki!
    Umarım geç olmadan uyanır canım ülkem..

    YanıtlaSil
  6. konuşmayı duymadım ama haklısın tabii.
    bizim ülke tuhaflaştı iyice.

    YanıtlaSil
  7. Yazdıklarına yürekten katılıyorum. Daha da diyecek söz yok.

    YanıtlaSil
  8. bende zaten haberlerde duyunca amma da sinirlendim zaten.

    başbakan diyor "analarımız ağlamasın" diye ama her geçen gün gene ağlayan şehit anası.

    bu ülkenin sonu kötü en iyisi ya koreye kaçarım ya da amerikaya :)

    YanıtlaSil
  9. Çok haklısın sonuna kadar katılıyorum canım sana.Seninde söylediğin gibi elimiz kolumuz bağlı izlemekde cabası:(

    YanıtlaSil
  10. Biz bin yıldır bu topraklar için can verdik, kanımızı al bayrağımıza renk olarak verdik. buradayız ve sonuna kadar da vatanımızı savunacağız giden gitsin.

    YanıtlaSil
  11. narçelen,deeptone,BurcuA,birgaripkişilik ve hayat paylaştıkça güzel;
    gecikmeli yanıt için özür dilerim önce.Benzer hassasiyetleri paylaşan insanların olduğunu görmek beni özellikle mutlu ediyor.umarım daha olumlu gelişmeleri de beraber yorumlarız.katkılarınız için teşekkürler;)

    YanıtlaSil
  12. Bazı insanlar uyuyor mu ,diyesim geliyor.Sağda solda ne söylemler ne söylemler...Kutuplaştırıldık zaten.Gözle görülmeyen bir çizgiyle ayrıldık.Hiç kimse hiç kimsenin konuşmasını istemiyor.biri bir şeyler dese hemen 'Sus''Sus'deniliyor.Koyun olmak kutsallaştırılmış.Kendi ülkemde yabancı gibi muamele görürken,bazı insanlar kraldan kralcı görünüyor..Endişelenmiyor değiliz...bu ülkede sanat susturulmaya,körleştirilmeye çalışılıyor..Farkında mıyız bilmem çalışmadan birinin torpiliyle işe girmek açıkca söylenir oldu ve ben bilmem kimin şusuyum diye çalışılmaz oldu....Endişeler yaşıyorum...Kimi zaman yürüyüşlere katıldığım da oluyor..ama orda bile amaç saptırılıp alakasız yerlere gidiyor...
    Ama herşeye rağmen NE MUTLU TÜRKÜM DİYEBİLMEK ve buna rağmen savaşıyor olmak işte bu da bizim gücümüz olmalı...
    Derin bir üzüntü ve endişesi bizim 'Rağmenlerimizi' çoğaltmalı...Direnmeliyiz...Bazen bir duruş bile çok şey anlatır.Dinlemezsin veya karşılık vermezsin bu bile güzel cevaptır üsturubunca...!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hangi ucundan tutsan tutulmuyor velhasıl kelam...

      Sil
  13. Ülkemizi yönetenlerin dedikleri başka yaptıkları bambaşka... Ama gözleri körmüşçesine efsunlanmışçasına yapılanları göz ardı edip ama böyle dedi diye inananlar devam ettikçe (körü körüne inanıp oy verenlerde onlar) biz sürekli böye dövüneceğiz gibi geliyor bana. Tek dileğim Allah'tan bir mucize ile insanların teker teker aydınlanmaları uyanmaları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalesef böyle bir mucize gerçekleşmeyecek.hepimizin kumsala vurmuş deniz yıldızlrı gibi ne kadar kişiyi düşünmeye zorlayabilirsek o kadar karımız olacak bence.bütün halkın birlik olduğu ana kadar böyle sürecek...ama umutsuz değilim,o günler gelecek allahın izniyle.

      Sil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...