Social Icons

Pazar, Şubat 24, 2013

Red!



Cuma gecesi yağmur,fırtına demedik ve Kuşadası'na gittik.Sırf bir süre önce kim olduklarını keşfettiğim Redhack grubu hakkında hazırlanmış bağımsız film gösterimine katılmak için.

Film Bağımsız sinema merkezi tarafından hazırlanmış.Sinema salonlarında gösterimi yapılmıyor.Çeşitli şehirlerde özel anlaşmalı yerlerde gösteriliyor.Bize en yakın Kuşadası'da bir sanat atölyesinde yapıldı gösterimi de.

Redhack'i yeni keşfettiğimi yazmıştım ya aslında bu keşif  rektör yolsuzluklarını deşifre etmeleri sayesinde oldu.Aslında daha önce de duyduğum bir gruptu ama amaçlarını öğrenince daha büyük bir sempati duymaya başladım.



Red! de internet korsanlığının,siber aktivizmin çıkış sebeplerini, ortak amaçlarını anlatarak başlıyor.Devamında ise Redhack'in diğer siber-aktivistlerden farkını siyasetçi, hukukçu, araştırmacılarla ve grubun bazı üyeleriyle yapılmış röportajlarla açıklamaya çalışıyor.

Redhack temelde bir hacker grubu.Yani bilginin evrenselliğini ve halkın bu bilgiye bedelsiz sahip olma hakkını savunuyor.Ancak diğer yandan tüm üyeler ortak bir hayat ve siyasi görüşe sahip.Dolayısıyla bugün hükümetin  yarattığı korku toplumunu yıkmayı ve ezilmiş halkın bir devrimle özgürleştirilmesi idealine hizmet ediyorlar.



Sol görüşlü ya da en azından muhalif herkesin içine umut aşılayabilecek bir belgesel.

Zira grup açık bir şekilde tüm halkın sokağa döküldüğü güne kadar eylemlerine devam edeceklerini ve o gün jübilelerini yapacaklarını müjdeliyor:)

Zaman zaman maddi ya da manevi hakkınızın birileri tarafından yendiğini düşünüyorsanız bu filmi izleyin ve birileri sizin adınıza nasıl hakkınızı savunuyor görün derim.
Henüz keşfetmediyseniz keşfedin ve bu insanları destekleyin...

Fragman:

 Takip için:
https://twitter.com/TheRedHack

4 yorum:

  1. yaaaa bilmiyodum bunu ya.
    izlemeye aldım.
    önemli bilgi oldu bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne kadar çok insan tanır,bilirse o kadar iyi.

      Sil
  2. ee pek değerli ebru arkadaşım biz bu belgelesele nasıl ulaşıp izleyeceğiz?:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. verdiğim linkten takibe alırsan en yakın nerede ve ne zaman gösterim olduğunu öğrenebilirsin canım.önceden oluşturulup açıklanmış bir takvim varsa da ben bilmiyorum açıkcası.

      Sil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...