Social Icons

Cumartesi, Şubat 16, 2013

Bir film bir kitap

Küçük Arı'dan sonra yazarın diğer bir çok-satan romanı olan Kundakçı'yı da okudum.


Kundakçı bir kadının Usame bin Ladin'e hitaben yazdıklarından ibaret.Kendi ağzından hikayesini anlatıyor.Bin Ladin'in düzenlediği bir terör saldırısı sırasında kahramanın 4 yaşındaki oğlu ve polis kocası ölür.Tam bu saldırı esnasındaysa kahramanımız başka bir erkekle kocasını aldatmaktadır.Olaydan sonra yaşadığı pişmanlıklar,vicdan azabı,oğluna duyduğu özlem,yalnızlık,terör,bireysel ve toplumsal psikoloji anlatılıyor.Diğer bir deyişle terörün değiştirdiği hayatlar ve geride kalanların nasıl da günden güne çöktüğünü çok etkileyici bir şekilde ele almış yazar.

Küçük Arı'nın etkileyici bir kitap olduğunu ama övgüleri abartılı bulduğumu yazmıştım konuyla ilgili yazımda.Dolayısıyla Kundakçı'ya başlarken de bir nebze önyargılıydım.Ancak gerçek övgüleri bu kitabın hakkettğini düşünüyorum.Bunda anne olmanın da çok etkili olduğunu düşünmedim değil.Çünkü özellikle çocuğa duyulan özlem ve bunun travma sonrası depresyon ile gerçek hayatla hayal dünyasının birbirine girmesi şeklinde kurgulanmış olması benim gözyaşlarımı tutamamama neden oldu.Kitabı okuduğum hastane koridorunda (tahlil yaptırmak için sıramı beklerken) bir anda gözlerimden yaşların boşalması buna bir örnek.İnsan kendini kaptırmadan edemiyor...

Yazar ayrıca politik olarak da batı toplumlarına oldukça eleştirel yaklaşan bir görüşe sahip.Bu kitapta da net bir şekilde yaşadığı toplumun eksilerini ön plana çıkarırken müslümanlığa çok da insanın gözüne sokmadan övgülerde bulunması ayrıca keyif verici bir etki bıraktı üzerimde:)

Sonuç itibariyle bence Kundakçı en azından bir aileye sahip olan herkesin buna şükretmeyi hatırlaması için okuması gereken bir kitap...
Not:Filmi de çekilmiş ve ben yeni öğrendim.En yakın zamanda izliycem...

Upside Down

Upside Down (Paralel Dünyalar) modern çağın yeşilçam filmi denilebilir.Çok basit bir deyişle zengin kız ile fakir oğlanın ayrı dünyaların insanları oluşları nedeniyle yaşadıkları imkansız aşkı anlatıyor.Elbette ufak bir fark var ki o da dünyaların gerçekten ayrı olması sözkonusu.Yani bir bilimkurgusal aşk var bu filmde.


Görüntüler kesinlikle inanılmaz ve masalsı.Zaman zaman takip etmesi yorucu gelse de hem farklı bir görsellik var hem de inception'ı anımsatır sahneler.


Aynı karede her iki dünyayı da görebiliyorsunuz.Bu iki dünyadan biri altta biri üstte.Aynı güneşin yörüngesinde dönen iki gezegen bunlar ama birbirlerine son derece yakınlar hatta bir şekilde insani yapılarla birbirlerine bağlılar bile.
Kısacası hem ilginç hem de romantik aşkı görmek isteyenler için birebir.Kirsten Dunst ve Jim Sturgess de başrollerde...



Upside Down : photoUpside Down : photo  

9 yorum:

  1. Kitabı okunacaklar listesine alıyorum o zaman. Film için söz vermesem, hiç film izleyemiyorum ben nedense :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok şanslısın vallahi bir bakıma.film izlemek zaman alan bişiy.onun yerine koyacak başka birşeyler var demek ki.
      kitabı tavsiye ediyorum kesinlikle.

      Sil
  2. Romantik komedi izleyeyim diye film bakmıştım az önce, ama bu filmde aklımı çeldi.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. romantik komedi işte bu da:)
      izlersen nasıl bulacaksın bakalım?:)

      Sil
  3. ben şimdi izlediklerimi okuma ,okuduklarımı izleme gibi seçenek belirleyen bir tip olduğumdan sanırım şansımı okumaktan yana kullanacağım ve Kundakçı'yı okuyacağım:))
    Romantik filmler pek hoşuma gidiyor ama filmdeki gördüğümü hayatta da görmek isteyince işte o zaman hayal kırıklığına uğruyorum ben:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de okumak daha iyi bir seçenek.herkesin zihninde canlanan filme çekilenlerden daha zengin ve gerçekçi oluyor nasılsa.
      ahahaaa,gerçek hayatta sen o filmlerdekileri ararsan hayat zindan olur be Şükriyecim:))
      masal kahramanı öyle erkekler hayatım;))

      Sil
  4. filmi izleyim. kundakçı duymamıştım. hım okunur diyosuun.
    :)

    YanıtlaSil
  5. Kitap okumaya bayılıyorum.Film izlemeye de.Boş vaktimi ikisiylede değerlendirmeye çalışıyorum arada kendimi aşıp günde 2 kitap okuduğum 3 film izlediğim film falan oluyor :D bakıyorum ki sende kitap aşığısın.Bu kitabı okumamıştım.İlk iş okuyacağım.Elimde şu an kitap var yoksa hemen okurdum.Filmide görmüştüm ama pek hoş görünmemişti gözüme .Değişik gelmişti,onuda ilk fırsatta izleyeceğim.Tavsiyelerin için çok teşekkürler :)

    Benim blogumada beklerim seni;
    http://pamuk-sekeer.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...