Social Icons

Pazartesi, Ocak 28, 2013

Umut Işığım-Silver Linings Playbook

Silver Linings Playbook Poster

Bradley Cooper (Hangover-Felekten bir Gece) ve Jennifer Lawrence (Hunger Game-Açlık Oyunları) 'ın başrollerini paylaştığı tadı damakta kalan bir romantik komedi filmi Umut Işığım.Aynı isimli romandan uyarlama.

Jennifer LawrenceBradley Cooper
 
Klasik romantik komedi filmlerinden biraz daha farklı olduğunu duymuştum kritiklerde.Bir romantik komedi ne kadar farklı olabilir zihnimde canlandıramamıştım.İzleyince anladım.

Öncelikle romantizm kısmı ne 90'lardaki Meg Ryan filmleri tarzında ne de yakın dönemdeki Bir Gün tarzında.Romantizm filmde insanın gözüne sokulan cinsten değil.Tersine hikayenin içine öyle bir dalıyorsunuz ki romantizm düşünmek yerine izlediğiniz anın tadına varıp yardımcı rollere gülüyorsunuz daha çok.

 Pat (Bradley Cooper) karısını başka bir erkekle duşta basıp o erkeği dövmesiyle aldığı ceza neticesinde 8 ay boyunca bir rehabilitasyon merkezinde tedavi görmüştür.Bipolar bozukluk hastalığı olan Pat bu süre sonunda anne ve babasının evine geri döner ve günlük yaşantıya adapte olmaya, aynı zamanda hayatını düzene sokup hastalığından tamamen kurtulmaya çalışmaktadır.Rehabilitasyon merkezinde öğrendiği yegane şey zorluklara yeterince direnebilirse bir umut ışığının onu beklediğidir.Pat'in umut ışığı ise eski karısı Nikki'yi geri kazanabilmektir.
Bu arada bir arkadaşının baldızı olan Tiffany (Jennifer Lawrence) ile karşılaşması eski karısını yeniden kazanması için bir fırsat doğuracaktır.Tiffany Pat'a her ikisinin de kazançlı çıkacağı bir teklifte bulunur.Ancak Tiffany'nin de kendine has başka problemleri vardır.

Hikaye bu iki 'sorunlu' karakterin çevresinde devam ediyor.Pat'in babası rolünde Robert de Niro var ki insan hayran hayran izlemekten kendini alamıyor.Babanın da obsesif kompülsif bozukluk gibi bir rahatsızlığı var ve bu akıl hastalıklarının somutlaştırıldığı sahneler gerçekten güldürüyor.Hele Pat'in rehabilitasyon merkezinden arkadaşı Danny (Chris Tucker) ilk iki sahnesinde özellikle, koparıyor:)

Umut Işığım : photo Bradley Cooper, Jacki Weaver, Robert De NiroUmut Işığım : photo Anupam Kher, Chris Tucker

Sonuç olarak; bu filmi tekrar ve tekrar izlemek isterim!

Filmin 8 dalda Oscar (En iyi film, yönetmen, erkek oyuncu, kadın oyuncu, yardımcı erkek oyuncu, yardımcı kadın oyuncu,uyarlama senaryo, kurgu) beklediğini söyleyeyim.

Yardımcı erkek oyuncu(Robert de Niro) kesinlikle ödülü hakediyor...



4 yorum:

  1. en sevdiğim kadın oyuncunun filmi bu :)

    bu arada güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım ben de çok beğeniyorum j.lawrence'ı.hem çok güzel hem yetenekli:)

      Sil
  2. hımmm izlicektim ivit.
    :)

    YanıtlaSil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...