Social Icons

Pazartesi, Aralık 17, 2012

Yılbaşında ne yenir, ne giyilir, nerede gezilir?



 Görüldüğü üzere 21 aralığı atlattığımız ve yeni yıla eski sistemde girdiğimiz varsayımı üzerinden hareketle (ki tersini düşünseydim, Şirince kapı komşum olur,size acıyan gözlerle oradan seslenirdim) bir klişe konusunda ben de bir-iki karalamak istedim.
Biz her yılbaşı çılgınca eğlenen bir aile olmasak da bu yılbaşında eşimin 4 günlük izni olması bende bir karıncalanmaya neden oldu.İçimde bir tırtıl yiyor beni kıtır kıtır.




Avrupa turlarından başladım ben yılbaşı gezi programlarına bakmaya.(Yaz tatilinde de Küba'dan başlamış Marmaris'te karar kılmıştım)Bu sefer de bu geleneği bozmayarak Türkiye sınırları dahilinde birşeylerin daha mantıklı olacağına karar vermişken an itibariyle alternatif bolluğundan hiçbirinde karar kılamamak gibi bir sıkıntıya düşmüş ve evde oturmaya doğru bir gidişata kapılmış durumdayım.



Adrenalin dolu bir yılbaşı gecesi için:
Taksim'de mümkünse kızkıza yürüyüşe çıkın.Gece kıyafetinizin içine giyeceğiniz çelik zırh sayesinde çevrenizdekilerin fiziksel temaslarını hissetmeden ilgi odağı olmanız mümkün.Bedensel bütünlüğünüz herşeye rağmen bozulmamışsa benim için bir ıslak hamburger yiyin,tatlıya bağlayalım.



Romantik bir yılbaşı gecesi için:
Bu yılbaşında Avustralya'da opera binasını karşıdan gören bir restoranda yeniyıla havai fişek gösterilerini izlerken girin bir değişiklik yapıp.Ancak Türkiye'deki anne-babayı,arkadaşları telefonla arayıp yeniyıllarını kutlamak isterken onların henüz uyuyor olma ihtimallerini de düşünmek gerektiğinden Paris'te Eiffel Kulesi altında sevgiliyle öpüşerek yeniyıla girmek daha uğurlu gelecektir.



Klasikseverler için:
3-5 arkadaş toplanın ve tabu,tombala ,monopoli,jenga,scrabble vs. oynayarak patlamış mısırınızı, cipsinizi, çerezinizi yiyin.Yeni yıla gülmekten ağrıyan yanaklar ve pıtı pıtı kolesterol tanecikleri yüklü bir kanla girin.Bütün yıl spor yapar acısını çıkartırsınız nasılsa...



İlla evim evim güzel evim diyenler için:
PTT modası 20 yıl önceki kadar revaçta olmasa da birçokları için değerinden birşey kaybetmiyor.Ancak bu yıl çizgili pijama,kırmızı don yerine bir değişiklik yapın ve zımba detayları olan aşağıdaki tarz bir ayakkabı ile ev çoraplarınızı kombinleyin derim ben.Üzerine de almayanı dövdükleri beli volanlı abiyelerden giyin.Bu abiyeler geniş kalçalı hanımlar için uygun olmasa da evde kim görcek sizin k.çınızın büyüklüğünü.Bir kere de yıldız tilbe nasıl hissediyor siz de tadına varın.Ve elbette içine pirinç tepilmiş hindinizi sofranızdan eksik etmeyin,yanında mutlaka rus salatasıyla.

                   


Daha zaman var nasılsa,kutlamayı bilahare yapıcam...

10 yorum:

  1. Ya ben hala karar veremedim ama değil yurt dışına şehir dışına çıkamam öğrencilik zor ya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öğrenci kısmısı yılbaşını ailesinin dizinin dibinde kutlasın tadından yinmez:)

      Sil
  2. Bu alternatifler konusuna ben de ek yapabilir miyim?
    Bir gün önce kutlayın. Sevdiğiniz kişilerle Nevizsde'ye gidin coşun eğlenin. Hem kazık yeme zsiniz hem de ne yediğinizi, içtiğinizi bilirsiniz.
    Herkese mulu çok şanslı bir yeni yıl olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bak bu çok şahane!nevizade demişken,alternatiflerimiz arasında istanbul var ve gelirsek bu dediğinizi mutlaka yapıcam.

      Sil
  3. Fasıllı bir eğlence önerebilirim ben de :) Ki biz bu sene fasılda karar kıldık, geçen seneki Murat Boz faciasından sonra :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat Boz nasıl bir faciaya neden olabilir ki diye düşündüm ve sadece kızların üzerine saldırması ve bazı kızların dokunamadan kendisinin sahneden kaçması ihtimali geldi aklıma:)
      Şahsen ben saldıran gruptan olurdum;)

      Sil
  4. ebrucum ,
    bu son yıllarda yılbaşını ailemle geçirme sosyal misyonu yüklendim kendime.Sıkılıyorum bir süre sonra.Arkadaşlarım da her sene çağırırlar beni ama bu vicdanım yine de ailemle vakit geçirmemi ister......

    nereye gidersen git,en güzel gireceğin ,en güzel günlerin bu yıl olsun...

    Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet aynen canım,bu seneye kadar benim için de aynı durum sözkonusuydu ama geçen yıl bizimkilerin boşanması mutlu aile tablomuzu bozduğundan ben de vicdan azabı çekmekten kurtuldum bu yılbaşı:)
      amin,daha güzelleri senin olsun inşallah!

      Sil
  5. 13 sene boyunca dışarda kutladım. İki senedir evdeyiz bu sefer de ev ev geziyoruz. Bu sene ...mız yer görecek mi meraktayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ev ortamı en rahatı ve keyiflisi aslında.biz de sanırım benzer birşey yapıcaz.Planlar netleşti de:)

      Sil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...