Social Icons

Cumartesi, Aralık 29, 2012

Organize işler bunlar

Geçtiğimiz haftalarda yılbaşı programı için 3 aile bir araştırmaya girdik.Bir arkadaşımız http://daire.trovit.com.tr/index.php/cod.frame/url.http%253A%252F%252Fintoko.kijiji.com.tr%252Fc-Emlak-Mustakil-Ev-Villa-Uludag-kayak-merkezine-yakin-esyali-kiralik-luks-dag-evi-W0QQAdIdZ440291549/id_ad.1SW-1nx1l1r1u/type.1/what_d.uluda%C4%9F%20da%C4%9F%20evi/pos.1/org.1/pop.1/publisher_id./referer_id.1/t.1
sitesinde bu ilanı görüp irtibata geçmiş.Toplam 6 okumuş,görmüş-geçirmiş insan öyle bir aymazlığa düştük ki dolandırılabilme ihtimali hiçbirimizin aklına bile gelmedi.
Çünkü herşey son derece resmi ilerliyordu.Sözleşme fakslandı,imzalanıp geri gönderildi.Karşı taraf tarafından da imzalanıp bir örneği bize gönderildi.Para transferi banka aracılığıyla yapıldı vs..
Ama Cuma akşamüstü irtibat numarasını arayınca neyle karşı karşıya olduğumuzu anladık acı bir şekilde. Adam önce telefonlara cevap vermedi,sonra meşgule almaya başladı.En sonunda telefonu açıp "programınız iptal" deyip telefonu tamamen kapattı.Neye uğradığımızı şaşırdık.Valizlerimiz hazırdı,keyfimiz yerindeydi. Cumartesi sabah yola çıkmış olacaktık...
Sonra internette başta yapmamız gerekeni yapıp biraz araştırınca organize bir suç ekibiyle karşı karşıya olduğumuzu öğrendik.Farklı isimlerle farklı yollarla onlarca insan dolandırılmış.Ortak olansa Bodrum'da bir emlakçının Uludağ ve Kartepe'de dağevi kiralaması.


Eşim dolandırıldığımız gerçeğini söylemek istemiyor kimseye ama ben başkalarının hakkımda ne düşüneceğinden çok aynı şeyi yaşamamalarının daha önemli olduğunu düşünüyorum.
Siz siz olun yüzyüze görüşmeden internet aracılığıyla hiçbir alışverişe girmeyin derim ben.Sonra giden paranıza mı,kırılan hayallerinize mi,son anda ortada kalışınıza mı üzülürsünüz bilemezsiniz,ben bildim:)
Elbette hayatımızın merkezine koymadık bu olayı.Çok şükür,bunda da bir hayır vardır diyoruz ama elbette yasal her türlü yola başvurucaz.

Neyse,geçmiş olsun dileklerini soğuk su eşliğinde kabul ediyorum:)

Bu da bizim gibi mağdurlardan birinin konuyla ilgili kurduğu blog:
http://kiralikdagevi.blogspot.com/2011/12/ylbas-icin-kiralk-dag-evi-ilanlarna.html

14 yorum:

  1. Aynı şeyin farklı bir versiyonu arkadaşımın başına geldi, kredi kartı kopyalandı ve kartından bu şekilde dolandırıcılık yapmışlar.

    6 ay mı ne geçti aradan ama hala suçlular yakalanmadı, açık hat kullanıyor bu tarz suç işleyenler :(

    Umarım bu kez yakalanırlar, insanlar madur olmaz :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet,birçok farklı numarası ve ismi var ama açılmış davalar var,onlara dahil olucaz sanırım biz de.

      Sil
  2. hay allah ya yeni yıla girmeden hele de yeni yıla girmenin heyecanını yaşarken...:(Her şerde bir hayır vardır elbet.buna yürekten inanıyorum görmüş biri olarak..umuyorum ki bu yeni yıl tüm olumsuzlukları arkanda bırakmış,güzellikleri ile gelecek bir yıl olur canımm:-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım,umarım hepimiz için çok daha güzel olacak.

      Sil
  3. Geçmiş olsun herkesin başına gelebilir böyle olaylar. Bu yazı belki de başka mağduriyetlerin yaşanmasına engel olacak. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim,umarım öyle olur.bu bile bir teselli olacaktır.

      Sil
  4. Çok üzüldüm, çok çok geçmiş olsun :(

    http://tidyghost.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. çok geçmiş olsun...can sıkıcı bir durum.ama böyle şeyleri paylaşıp insanları uyararak iyi birşey yapıyosun..herşeye rağmen iyi yıllar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. size de iyi seneler.bir kişiye bile faydamız dokunabilirse ne mutlu bana.

      Sil
  6. çok geçmiş olsun..
    bunu yazdığınız için de teşekkürler..
    çok rahatlar ne yazık ki. suçlular oldukça rahat, masum insanlar endişe kaygı içinde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. namuslu insanların da namussuzlar kadar cesur olduğu yeni bir yıl temenni ederim ben de,çok teşekkürler.

      Sil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...