Social Icons

Salı, Aralık 11, 2012

Neptün'ün asit yağmurları




Kitap okumak boş zaman değerlendirmek için yapılacak birşey değil demiş birileri.Çok haklı.Kitap okumak başlı başına bir iş,özel zaman ayırmalı.
Kinyas ile Kayra'ya başladım fi tarihinde.Ama yazarın ilk romanı kadar bir anda sarmadı beni ve bıraktım elimden.Ama kitap okuma ihtiyacım nüksettiğinde yeniden aldım elime.Bu sefer de Ozzy the cool J engeline takıldım.Kitabı ne zaman elime alsam "annem oturdu,demek ki benimle oynayabilir" fikri oluşuyor yavrumda sanırım ve gelip elimden kitabı alıyor,sırnaşmaya başlıyor hemen.
Ben de çözümü spor yaparken kitap okumakta buldum!Koşu bandında okuyorum şimdi.Hem kitabın çarpıcı cümlelerini hazmetmeme yardım ediyor hem de aynı yerde yürüyüp durmanın sıkıcılığını hafifletiyor.
Kitap gerçekten tek kelimeyle "çarpıcı".Gece kabuslar görmeme neden oluyor ama bu bol aksiyonlu,merak uyandıran,sürükleyici sıfatlarından bağımsız bir çarpma etkisi.Duvara çarpmak deyişi bu kitap için daha uygun olur sanırım.
Hayatta hiçbir amacı olmayan,ölmek için yaşayan iki üstün zekalı adamın hikayesi.Daha okumaya devam ettiğimden ayrıntılı bilgi vermek saçma olabilir çünkü bu iki adamın aynı kişi olduğundan bile şüpheleniyorum zaman zaman:)
Beynin hiç durmadan düşünmesi ve bu düşüncelerde kaybolmak.Hayatı ve hayata dair herşeyi anlamsız kılan bir durum gerçekten de...

Aşağıdaki skeçteki adam ilk izlediğimde komik gelse de bu kitabı okudukça "deli" diye tanımlanabilecek bu tipleme için bile aynı hisleri besleyemiyorum artık..


6 yorum:

  1. Ya bende 2 kez okumaya çalıştım kitabı , ikisinde de çok ilerleyemeden bıraktım, devam edemedim.Acaba ne kadar okuduktan sonra sürüklenebilirim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben ilk okuyuşumda 80. sayfalarda bırakmışım.Şu an 200'ü geçtim.Ama dediğim gibi hala tam manasıyla bir sürükleyicilik yok.Bu sanırım kitap okuma isteği duymakla ilgili.Yani senin de yeniden başlaman için haleti ruhiyenin uygun olduğu zamanı beklemen gerekebilir:)
      Bir de kitapla ilgili yorumlarda ikinci bölümün daha da ilginçleştiği söyleniyor.Ben henüz gelmedim ikinci bölüme...

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Delilik,zeka ve aradaki ince çizgi üzerinde ilgi duyuyorsan okumalısın::)

      Sil
  3. okuycem.
    en önemli kitabıymış.
    günümüzün en iyi yazarlarından kabul ediliyor.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okudukça daha da çok beğendim kitabı.şimdi elimden bırakmak istemiyorum:)

      Sil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...