Social Icons

Pazar, Aralık 23, 2012

Bindiğim alametin gittiği yol yol değilmiş

Akupunktur maceramda 1 ayı geride bıraktım hemen hemen.
Blog yazısına gelen yorumlara baktığımda akupunkturdan pekçok kişinin faydalandığını okumuştum.Genellikle kilo verilmesiyle sonuçlandığını ama tedaviyi bıraktığında yeniden kilo alınmasına neden olduğunu yazmıştı birçok kişi.



Geçtiğimiz haftaiçi doktora kontrole gittiğimde yine abuk bir insan olduğum konusunda bir ispat yaşadım.
3 haftalık tedavi sonucunda bir miktar da olsa kilo vermiş olmayı bekliyor insan haliyle.Bir de üstüne üstlük düzenli yapılan spor var.
Ancak adına tartı denilen, benim gibilerin dostu olamayacak kadar şeffaf ve dürüst aygıt bana 400 gr. kilo aldığımı söyledi!
Öyle bir sinirlenmişim ki uçarak odadan çıkmak  ve kendimi yatağıma yüzükoyun atıp hönküre hönküre ağlamak üzere aceleyle çizmelerimi giymeye çalışırken fermuarını bozdum çizmenin!Doktor sakin olun,acele etmeyin diyor ama gözpınarlarımdaki meret beklemiyor ki!
Ardarda üç ünlemli cümle kurduğumu farkettim,o anı yaşamışım tekrar,sakinleşeyim biraz...



Doktor akupunkturu bir hafta daha deneyeceğimizi,hala kilo vermiyorsam tedaviyi bırakacağımızı söyledi.Bazı gudubetlerde tedaviye yanıt verilmiyormuş.Allahtan kanser manser değilim,o psikoloji insanı ipe götürürmüş zaten.
Neyse; doktor yeniden tartıya çıkmamı istedi. Bu sefer yağ-kas oranına baktı.Gerçek o zaman ortaya çıktı.
Yağ oranında azalma varmış.1 kilo yağ gitmiş.Ama kas oranında 1.5 kilo kadar artış olmuş.Hoca bunun anlamının sabah uyanır uyanmaz içimi dışımı boşaltıp tartıya çıkarsam tartının verdiğim kiloları göstereceği şeklinde olduğunu söyledi.Vücudum su tutuyormuş muş muş muş.Hocanın kendi göbeğine bakarak böyle bahaneleri yaratan bilim adamı kesiminden olduğunu anlamalıydım en başta!Bense bu kadar iyimser olamadım.Zira yağlarım kasa dönüşmüş diye ayrı bir tasa düştü başıma:)

Ertesi gün sabah sabah tartının dürüstlüğünü kaldırabilecek gücüm olmadığından soluğu spor salonunda aldım.Durumu anlattım ve bana acilen bir program yapmalarını istedim.Bugüne kadar kendi çapımda "ne kadar kardiyo yaparsam o kadar kalori yakarım" mantığıyla spor salonundan eve bir su yolu oluşturacak kadar ter döküyordum.Ama döktüğüm terler puf puf bicepslere,tricepslere dönüşmüş haberim yok!



Son bir haftadır son derece düzenli,hoca yat diyor yatıyorum,kalk diyor kalkıyorum.10 dak. nefesini tut dese sorgulamadan yapacak düzeyde kendimi ehil ellere teslim ettim.Yarın yeniden doktor kontrolü var ve ben merakla o anı bekliyorum.Her ihtimale karşın çizme yerine spor ayakkabısı giyip gidicem.Fermuarın bozulma derdi yok.En kötü ihtimalle ayakkabının arkasına basar, montu omuzlarıma asar,naralar atarak spor salonu hocamla kafaları çekmeye giderim:PP

18 yorum:


  1. evet sen sağlam bir spora başlamışsın , vücuddaki en zor nokta yağları eritmektir ve bunu başarmaya başladığında şekliilenmeyede başlarsın.. Oda insana pozitif enerji vereceğinden daha bir istek ile sonuca yaklaşırsın..
    Yarın için bol şanslar bu arada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında spor başlı başına bir pozitif enerji kaynağı ama hedefe doğru ilerleyebilmek tabi ki daha olumlu etkileyecek.
      teşekkürler,umarım yarın yazabilecek enerjim olur:)

      Sil
  2. ben de merak ettim, yarın sonuç ne olacak acaba..umarım kilo vermiş olursun da emeklerin boşa gitmez..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin semmma'cım.
      ben de öyle umuyorum,teşekkürler.

      Sil
  3. Sabahları aç karna su içmekte yağları yakıyor diye duymuştum tabii ne kadar doğru bilmiyorum, umarım istediğin kiloya kavuşursun ki bu düzenle kavuşacağına inanıyorum.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet,bugün kontrol edildim.400 gr vermişim.başlangıç kiloma geri döndüm.üzüleyim mi sevineyim mi bilemedim:)):

      Sil
  4. Yağı yakabilmek gerçekten büyük bir sabır gerektiriyor. İnşallah bugün herşey daha iyi olur güzel haberlerle gülücüklerle çıkarsınız doktordan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nötr çıktım Gonca çünkü 1 ay önceki başlangıç kiloma dönmüşüm:)
      biraz daha sabır...

      Sil
  5. Olacak olacak. Bu kadar emek asla boşa gitmez.

    YanıtlaSil
  6. başaracaksın ebru sen bu işi,başaracaksın.Sen de o azmi gördüm ben:))Sakın ha sakın umutsuzluğa kapılma arkadaşım sen,yavaş yavaş ama tam olmasını istediğin gibi olacak herşey:-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yavaş yavaş olacağı konusunda hemfikirim canım:)
      ama ben de kendimde o ışığı görüyorum.herşeye rağmen pes etmek gibi bir düşünce belirmiyor zihnimde.sabır ve azim..

      Sil
  7. ebrucum ben sabahları sıcağa yakın ılık su içerim gün içinde de 4 5 bardak içerim aç karnına hem iştah kapatıyo hem kilo verdiriyo 2 çocuk annesiyim ama kimse inanmıyo sen mi doğurdun diyo herkes ama çok dikkat ediyorum 7den sonra hiçbirşey yemiyorum sadece su içiyorum.
    sıcak su arada limon da sıkarsan iyi gelir bi yardımım olur belki dedim.. bozma moralini 30 40 kilo zayıflayanlar var azimle ki ben o azmi sende gördüm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu tarz püf noktaları ben pek uygulayamıyorum umaycım.yani birkaç gün yapıyorum sonra unutuyorum,üşeniyorum vs.
      alışkanlık haline getirebildiğim tek şey bol su içmek gün içinde.
      30-40 kilo fazlam olsa belki daha sıkı diyet yapardım şimdi biraz rahat mı davranıyorum diye sorguluyorum kendimi:)

      Sil
  8. Senin adına içlendim ben de ama ne yalan söyleyeyim bir o kadar da güldüm yazdıklarına. Vereceksin dert etme...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vermişim vermişim,aldığım 400 gr.ı vermişim canım:)
      yok ama vericem cidden.pes etmek yok benim kitabımda:)

      Sil
  9. hah haaa allam yaaaaa hırs yapmış baksana.
    :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "you cant achieve any goals without dicipline"
      gittiğim salonda asılı bir posterden alıntı:)

      Sil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...