Social Icons

Çarşamba, Aralık 12, 2012

Amaan,boş işler bunlar,hayatta daha önemli sorunlar var!

Yeni yeni arkadaş olduğum biri var.Her hafta mutlaka görüşüp hiç olmadı bi kahve içiyoruz.Hemen hemen hergün de telefonla görüşüyoruz.Onun da benim gibi fazla arkadşı yok,buralara yabancı.Benim oğlumla yaşıt bir kızı var.Eşlerimiz aynı şirkette çalışıyor.Bu ve bunun gibi sebepler bizi bir araya getirdi ve birileriyle sohbet edebilmenin tadını çıkartmaya çalışıyordum.
Ancak bugün işlerim nedeniyle ona gitmem gerekirken gidemedim ve telefon açıp durumu anlattım biraz.Hatta haftaya oğlumu kreşe başlatacağımı söyleyip haftaya uğrayacağımın sözünü de verdim.O da kızını kreşe yazdırmayı düşünüyormuş ama kreşin bana verdiği fiyatı ben kendisine veremedim haliyle.Pazartesi günü ben görüşmeye gidicem sana da bilgi verirm ya da istersen beraber gidelim dedim.



Telefonu kapattıktan 5 dakika sonra bir mesaj geldi "Ebru yalancı çıktı,insanlar bir garip" diye.Muhtemelen eşine ya da başkasına yollayacağı mesajı bana yollamış yanlışlıkla.Kötü niyetli düşünmeye kalksam söylediğim birşeylere inanmadı(muhtemelen kreş konusunda) ya da yanlışlıkla eşine yollamak isterken bana yollaması bir yanlışlık değil kasti bir davranıştı diyebilirim.Ama iyi niyetli düşünmek istersem de başkasından bahsediyordur derim.
Bunun üzerine kreşe telefon ettim ve bir arkadaşımı daha getireceğimi söyledim.Fiyat konusunda tam tahmin ettiğim gibi bana verilen fiyatın eski müşteri olmamdan kaynaklandığını ama arkadaşıma da bana yaptıkları kadar olmasa da bir indirim yapacaklarını söylediler.
Sonra sözkonusu kişiy aradım ve gayet sakin hatta gülerek "hayırdır,bir sorun mu var arkadaşım?" diye sordum.Hiç şaşırmadı bu soruya.Mesajın bana geldiğini söyleyince de kem küm etmeye başladı.Başka bir arkadaştan bahsediyormuş, bir sürü Ebru adında arkadaşı varmış,biriyle bir sorunları varmış ama şu an telefonda konuşmak istemiyormuş vs."Sen de tabii üstüne alındın" dedi.Ben de "sana yalan söylemem için bir sebep yok ama evet üstüme alındım.Ama sen benden bahsetmediğini söylüyorsan öyledir" dedim.Kreşle konuştuğumu ve ona verilen fiyatı da söyledim ama kreş fikrinden vazgeçtiğini söyledi bu sefer.
Biraz canım sıkıldı tabi bu duruma.Ama asıl canımı sıkan şey bir arkadaş edinmenin ne kadar zor olduğu.Eski arkadaşların kıymetini iyi bilmek gerekiyor çünkü yaş ilerledikçe arkadaş edinmek de zorlaşıyor.Ama eski dostlar artık sizin huyunuzu,suyunuzu ezberlediğinden arada sorun bile çıksa çözümsüz olmuyor hiçbirşey.
Bundan sonrası için içime düşen bu kurt nedeniyle elimde olmadan biraz frene basıcam o kişiyle.Elimde olmadan diyorum çünkü yalancı olduğumu düşünen biriyle aslında hiç görüşmemeyi tercih ederim.Ama yanılma payım nedeniyle de böyle kestirip atamam.En güzeli zamana bırakmak sanırım yine...

Başlığı da yazıyı bir kez daha okuyunca böyle yazmaya karar verdim.Takmıyorum kafama tokadan başka:P

22 yorum:

  1. Belkide benden bahsediyordur, olamaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok mantıklı,niye düşünmedim ben bunu?:))

      Sil
  2. Eğer ortada iyi ya da kötü düşünceler varsa karşı taraf bunu zaman içinde sana belli edecektir. Sadece mesajı alman yeterli. Tavırları, hal ve hareketlerine dikkat etmen yeterli canım...

    İlerleyen günlerde de bi gelişme olursa sen yine bizimle paylaş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım öyle yapıcam.hem onu izliycem hem kendimi dizginliycem:)umarım burada paylaşma gereği duyacağım birşey olmaz.

      Sil
  3. İki yüzlüleri sevmiyorum. Acı da olsa doğruları insanların yüzüne söylemekten yanayım. Umarım o gurbet ellerde güzel arkadaşlıkların olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel dileğin için teşekkür ederim gerçekten.
      ben de aynı fikirdeyim.

      Sil
  4. Ebrucum ,zaten zamanla kendi açık verecektir eğer hakkında böyle düşünüyorsa.
    Bazen onlar için düşündüğün içtenlik ve iyiniyet ,onlara öyle gelmiyor.Çünkü kendileri bu durumda olsalar belki senin gibi düşünmeyecekler.Dur bakalım dediğin gibi zamana bırakmak bence en iyisi.
    temkinli davranmakta fayda var diyorum ama uygulayabiliyor muyum ben de bunu,tartışılır;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. akşamüstü arayıp özür diledi ve yanlış anlaşma olduğu konusunda ısrar etti ve bu konuyu unutmamı rica etti.ben de şimdilik öyle yapıcam ama maalesef içime bir kurt düştü mü çıkarması çok da kolay olmuyor.diğer yandan hakkımda böyle bir fikri olan biri niye hala benimle arkadaş kalmak istesin buna da anlam veremiyorum.
      bizler içi dışı farklı insanlar değiliz ve bundan dolayı da öyle davranmak hiç kolay olmuyor.

      Sil
  5. O mesajı okuyunca nedense çok güldüm. Ayıp yaptığım biliyorum ama öyle oldu. :)) Bence bu kadar değer vermeseydin keşke o insana. Bloğuna yazacak kadar. Çünkü doğru da gönderdiyse, yanlış da gönderiyse seni yalancılıkla suçluyor. Son cümlen en iyisi galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vallahi açık sözlü olun canımı yiyin:)gülebilirsiniz de,belki ben de bir başkasında okusam ben de gülerdim.
      Değer vermek değil de insanlarla ilişkilerime 100% güvenle başlarım ben.Zamanla karşımdaki insan ya o güveni sağlamlaştırır ya da eksiltir.bunu da görücez...

      Sil
    2. Ebru mimledim demişsin, konuyu bulamadım. :)) Dedim ya acemiyim diye bu konuda.

      Sil
    3. sonraki yayına bakmanız lazım .derin sorular başlığında.

      Sil
    4. Ebru mim olayını hallettim, ama teknik olarak doğru mu bilemiyorum. :))

      Sil
    5. :)tekniği falan olduğunu sanmıyorum bu işlerin,eminim olmuştur,okuycam birazdan.

      Sil
  6. Kendi kendine kurup, sinirlenip mesaj atmış bence, sonra da yaptığından utanıp her şey ortada olduğu halde inkar etmiş :) Tabii bu benim hüsnü kuruntum, bir yanlış anlaşılma da olabilir ama bana bu ihtimal çok uzak geliyor...

    Sen yine de dikkat et derim ben :) Ve umarım yaş ilerledikçe dost bulmak zor teorin tersine çıkar ve çoook çooook iyi dostların olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana da o ihtimal uzak geliyor hala ya neyse.
      umarım sen haklı çıkarsın,ben haksız:)

      Sil
  7. Size katiliyorum,yas ilerledikce arkadas bulmak zor oluyor.En samimi arkadaslarda lise yillarindan kaliyor.Ama,yasam kosullari herkesi bir köseye atinca yeni insanlar taniyip arkadas olmak zorunda kaliyoruz.Biraz daha temkinli olursunuz O kisiye karsi,yine de önyargili olmamak lazim demi:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elimden geldiğince normal olmaya çalışıcam yıldız ama ne kadar mümkün olacak göreceğiz<:)

      Sil
  8. hımmmmm demek kiii hemen birine yardım etmicen değeri olmuyoooo.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyilik yap denize at demişler ama benim yaptığım öyle bir yardım falan yok çok önemli.bu olmasa başka bir sebep olurdu,önemli olan insanın karakteri sanırım.

      Sil
  9. demek ki herkese hemen yardım etmiycaaz.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. edelim edelim,insanlara inancımızı kaybettiğimiz noktada hayatı kaybederiz.

      Sil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...