Social Icons

Salı, Kasım 13, 2012

To promote or not to promote



Fringe 'di, Game of Thrones'du derken How i met your mother'ı tamamen unutmuşum.Halbuki 8.sezon başlamış ilk beş bölüm gösterilmiş bile.Ted'in yavrularının anası kim bir öğrensek Müge Anlı'da 30 sene sonra ailesine kavuşmuş birinin sevincini yaşıycaz.Dile kolay 8 sezondur bu anı bekliyoruz...

Bu Amerikalılar promosyon işini iyi biliyor.Elbette bilecekler,promosyon kelimesi de to promote fiilinden gelmiyor mu zaten?Tabii ki gelmiyor,kökeni fransızcaymış,şimdi baktım:)
Ne diyordum?
Evet,Amerikalılar ve promosyon..

                                         

Fringe dizisinde kel kafalı,takım elbiseli,fötr şapkalı,ölü balık bakışlı, tuhaf adamlar var ve onlara gözcü deniyor.Dünyada meydana gelen esrarengiz,önemli her olayda olay mahallinde bu adamlar bulunuyor ama sadece gözlem yapıyorlar.Kim olduklarını ve ne yaptıklarını para verseniz söylemem,siz de oturup izleyin 5 sezon,sonra konuşuruz bu konuda.
İşte Amerikalı promosyon dahileri, sanıyorum dizinin 2. sezonuydu, Amerikan futbol ligindeki maçlara bu adamlardan koymuşlar birkaç tane.Yani dizideki karakterler gerçek hayatta da rollerini devam ettiriyorlar.Dizinin takipçileri fotoğraflamayı başarmış bu adamları.Hem dizinin reklamını yap hem de önemli bir olay diye futbol liginin:)Bence çok başarılı...

How i met your mother dizisinde de Barney Stinson karakteri bir blog yazıyor.Hiçbir arkadaşı blogunu okumuyor ve o, öngördüğü şey her gerçekleştiğinde "blogumu okumuyor musunuz?" diyerek serzenişte bulunuyor.İşte yine bu noktada promosyon dehaları işbaşına geçmiş ve bu pek sevilen karakterin blogunu açmışlar.(http://www.cbs.com/shows/how_i_met_your_mother/barneys_blog/1000005/) Her bölüm sonrasında güncelleme yapılıyor elbette.

 

Tüm bunların yanında dizide giydiği takım elbise şeklindeki pijama ve devamlı bahsettiği kankalığın kitabı da satışta!Hem etinden hem sütünden anlayacağınız.

                                                   

Bu konuya nereden geldim ben diye bir düşündüm de ne alaka demeyin,laf lafı açtı işte.
Bugün ütü yaparken bir yandan da dvdcimin ısrarla öneriği Vampir avcısı Abraham Lincoln izledim.(Bir daha onun önerdiklerini izlenmeyecekler listesine alıcam hemen,bu kaçıncı yaw?)Allahtan ütü yapıyordum,en azından zaman boşuna geçmemiş oldu.Adamlar kendi tarihlerini bile vampirler üzerine kurgulayarak hem başkanlarının hem de vampir kültlerinin suyunu çıkarmayı başarmışlar.Bir an Atatürk ile ilgili benzer bir film yapıldığını düşündüm.Atatürk vampir avcısı diye.Bunu yazdığım için bile linç edilebilirim ama Amerikalılar gerçekten ilginç insanlar.Kendi tarihleri(ne tarihi de diyebilirsiniz ama az ya da çok bir tarihleri var elbette) üzerinde oynarken aralarından bir allahın kulu da çıkıp "ule holivud,ecdadımız hakkında ne menem şeyler söylersin sen bre?" demiyor.Dediğim gibi,bizde olsa ayaklanan bir pişman,ayaklanmayan bin pişman olur.

                                        

Tüm bu yazıdan çıkan sonuçsa promosyon bize göre değil kardeşim.Biz hala gazeteden oyuncak için kupon biriktirmeye promosyon diyoruz,işte bu.

8 yorum:

  1. ha haaaaa sen son ütücüsün diy mi.
    :)))))
    öle biri var.
    :)
    demek ki sen mişsin.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İvit o ben işte!çok güzel kafa da ütülerim;)

      Sil
  2. Bu dizilerin altına iyi gider sanırım seni mimledim belki yapmak istersin :)

    YanıtlaSil
  3. Fringe iyi hoş da son sezona girdi yahu, çok alışmıştım ama bitecek maalesef, ne yapalım, muadilillerine bakıcaz artık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. muadili var mı ki?alıştıralım kendimizi yavaş yavaş:)

      Sil
  4. hiçbir fikrim yok,merak etmedim de değil:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak abeni de alet ettiler promosyon işine,merka uyandırmayı başardılar üzerimden:))

      Sil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...