Social Icons

Pazar, Kasım 25, 2012

Kaybolan Gömlek Fenomeni

 Bir Sadettin Teksoy vakasıyla karşı karşıyayım.

Olağanüstü şeyler gerçekleşiyor bizim evimizde de şu günlerde.Son 1 aydır eşimin 4 gömleği kayboldu!
Maalesef içişlerinden sorumlu kişi de ben olduğumdan bu kayıp vakalarında gözler bana doğrultuluyor hemen.
- Söyle,gömlekleri nereye koydun,SÖYLE!!
-Be ben bişey yapmadım,suçsuzum ben.
-Yalan söylüyorsun! ŞŞRAAKK

Olaylar henüz bu boyutta olmasa da adamcağız haklı olarak benden bir açıklama bekliyor ama mantıklı hiçbir açıklamam,haberim bile yok ki!

İlk olarak geçen hafta ayın başında giydiği bir siyah bir mavi gömleği ütülenecekler arasında arayıp bulamamasıyla başladı herşey.Kirli sepetine baktı orada da yok tabi.Çünkü renkiler,siyahlar çoktan yıkandı.1 ay bekletmiyorum elbette kirlileri.Ama hem kirli sepetinde,hem ütülenecekler arasında bulunamayan gömlekler nerede olabilirdi?
Önce çok ciddiye almadım,dikkatli bakmamıştır diye.Ama başımın etini yemeye devam edince kendim baktım yoktu gerçekten.Acaba bir süre önce kaldırdığım yazlıkların arasına yanlışlıkla koymuş olabilir miyim diye düşünüp oraya baktım ilk.Yoktu.
Giymediğimiz giysileri ihtiyaç sahiplerine vermek için ayırmış ,annemin işyerine  götürmüştük.Oraya karışmış olabilir mi diye annemi aradım,orada olmadığını söyledi.
Bir ev eşyası kadar ıvır zıvırın olduğu depo mahiyetindeki odaya baktım,bir yere sıkışmış mıdır diye.Yoktu.
Bazen kocamın dağınıklığına dayanamadığım için sinirleniyorum; "ortalıkta ne eşyan varsa temiz-kirli bakmıycam kirliliğe atıcam,kağıtları,evrakları önemli olup olmadığına bakmadan çöpe atıcam" diye söyleniyorum.Acaba gömlekleri de böyle bir sinirli anımda biryere mi kaldırdım ya da çöpe mi attım diye düşünüyorum,yok o kadar da uzun boylu değil.Henüz yaptığını unutacak kadar asabi vaka değilim.
Ee nerde bunlar diye düşünürken dün "2 beyaz gömleğim daha kayıp" demesin mi?
Allahım çıldırmamak içten değil.Hayır adam kendime bir sevgili yaptığımı gömleklerini de ona verdiğimi düşünmeye başlıycak çünkü hiçbir açıklama getiremiyorum duruma.
Alakalı-alakasız bütün kapaklı yerlere,dolaplara baktım.YOK,YOK,YOK!
Bir muhtemel şey de balkona çamaşır astığımda uçması.Ya da hamarat bir gömlek hırsızının ipten hoşuna giden gömlekleri aşırması....(Nasıl olacaksa?)

Bu gece yine çamaşır astım.Artık sayarak,kaydını tutarak yıkıyorum gömlekleri.Bakalım yarın sabah astığım sayıda gömleği ipten toplayabilecek miyim?

Yoksa bütün suç gömlek giyen üçharflilerin üstüne kalacak ki böyle bir seçenek oldukça tüyler ürpertici.Zira üçharflilere karışmış gömlekten bulunsa da hayır gelmez,bana da gelenler gelir artık:)


Ne adamdı ya,kendi bir fenomen...

"Gömlek gömlek,güzel kumaşlı,uzun kollu gömlek
Gel bana gel,giysin seni benim koca bebek"
                               Gömlekçi mağazası duası :p






12 yorum:

  1. bak ben de merak ettim şimdi ,ne oluyor sizin gömleklere?:-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şeytan aldı götürdü satamadan getirdi,trilaylaylom:)

      Sil
    2. gömleklerden bir ses bir seda var mı:)

      Sil
    3. yok hayatım,yer yarıldı içine girdiler:(

      Sil
  2. :)) Çok ilginç gerçekten ama oluyor öyle şeyler.Bizim evde de bir tane kot ceket çıktı.3 kız kardeşiz,annem herbirimize sordu,bizim değil.Bize gelen misafir ve akrabaları aradık onların da değilmiş.Bu kot ceket nerden bizim eve geldi de askıda asılı duruyor hala çözemedik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizinki yine iyiymiş bak,bir kot ceket sahibi olmuşsunuz.biz hep eksideyiz ya:))

      Sil
  3. bizde de olur öyle şeyler; kardeşimin çorapları, babamın çamaşırları, annemin tokaları kaybolup durur. bi de haftada beş kez çakmak kaybolmazsa olmaz. şimdilik sesimi çıkarmıyorum, sıra ayakkabılarıma ya da kitaplarıma gelirse o zaman koparıcam kıyameti(:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çakmak kaybetmek artık çok sıradan geliyor,hadi ufak,sık kullanılıyor kaybolması normal gibi geliyor bir süre sonra.ama kıyafet falan enterasan cidden.herkesin evinde kaybolan bu eşyalar nereye gidiyor yahu?

      Sil
  4. Büyük bir ihtimale uçmuştur. Bizim evde de aynı sorun yaşanıyor. Kalabalık bir aile olunca bir yere koyduğunu başkası kaldırıyor. bul bulabilirsen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bak siz kalabalıkmışsınız.biz ikibuçuk kişiyiz epitopu:)kaybolan da hep tek bir kişiye ait olunca diğeri zanlı:)

      Sil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...