Social Icons

Salı, Kasım 27, 2012

Downton Abbey-Downton Malikanesi

 Canım Simch'imin tavsiyesi üzerine Downton Abbey adlı diziye başladım.İlk sezonu bitirmek üzereyim,sanırım yarın bitmiş olur.(2 gündür izliyorum)
Entrika,aşk,mavi kanlı İngilizler,asalet,sınıf farklılıkları,değişim,miras,soylu Lord ailesi yaşantısı,hizmetçilerin yaşantısı,Kemal Pamuk,1900'lü yılların başları...
Klasik eserleri okurken dönemleri hayal etmek,o karakterlerle bütünleşmek bir tek bana has değildir sanırım.Örneğin bir Jane Austin romanında yaşamak.Bu dizi işte tam da bu hayali ekrana dökmüş.Evet dönem olarak daha yakın bir dönem sayılsa da yaşam tarzları benzer özellikler taşıyor.Giysiler,şapkalar,uzun eldivenler ve aşk bir harika!
Bilimkurgu,fantastik,komedi dizileri derken bir de böyle farklı bir dizi kattım sonunda favorilerim arasına.

Simch ben de beğendim,teşekkürler arkadaşım:)

4 yorum:

  1. bak ilgimi çekti bu da şimdi.Jane Austen romanlarını da beğenirim.ama ara sıra düşünmüyor değilim, o dönemde ben de yaşasaydım tek derdim bir şeyler yazmak olurdu.bakıyorum da hep malikane hayatı ve evlilik hayatı veya koca bulma derdi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))tam senin gibi bir kız var dizide de.zamanının ilerisinde yaşayan,entellektüel ve dönemin yaşantısını,kurallarını eleştiren..zaman bualbilirsen bakarsın canım.

      Sil
  2. Ebrucum, begenecegini biliyordum. Ikinci sezon daha da surukleyici. Biz bitirdik, Ocak'ta yeni bolumlerinin yayinlanmasini iple cekiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beni tanıyorsun arkadaşım ne diyeyim?:)ben de 2. sezon 4. bölümdeyim.size yetişecek gibi görünüyorum:)

      Sil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...