Social Icons

Çarşamba, Kasım 28, 2012

Bindik bir alamete gidiyoruz bakalım nereye?



Bir arkadaşımın tavsiyesiyle bugün Akupunkturla zayıflama tedavisine başladım.
Randevuya erken gittiğim için doktorla öncesinde görüştüm.Beni tedavi etmek istemedi başta.Görüntümün gayet iyi olduğunu( gülen yüz) obez hastalarda bu tedavinin uygulandığını söyledi.Ben biraz ısrarcı olmaya çalışınca da kısıtlı bir zamanı bu işe ayırdığını ve daha elzem hastalarla(obezler,felçliler vs.) ilgilenmek istediğini belirtti.Hal böyle olunca teşekkür edip ayrıldım ama bir miktar da hayal kırıklığına uğradım.
Ardından arkadaşım geldi "e bedavaya yapmıyor ya,parası neyse vercez" diyerek salon kadını edasını bozmadan doktorla bir de o görüştü:)Sonuçta doktor beni de kabul etti ama hem doktor hem de ben mahçup oldum bir miktar.
Kulakta 3 bölgeye ufacık iğneler batırdı 10 saniye gibi kısa bir sürede.Acır mı diye düşünürken hiçbirşey hissetmemiş olmak çocukken aşı zamanı " sinek ısırığı gibi,hiç acıtmıycak" diyen büyüklerimizi hatırlattı bana:)
Pazartesi günü gidince iğneler çıkartılacak ve sanırım yenileri takılacak eğer bu sürede herhangi bir enfeksiyon ya da komplikasyon olmazsa.Hatta o gün vücuda da uygulama yapacağını söyledi ama 20 dakika süren bu uygulamayı arkadaşım gereksiz gördü,kulak yeterli dedi.Ben o ne derse tamam diyorum zaten.
Ama adam isteksiz olunca tabii ne diyet önerdi ne başka birşey.Allahtan hayatımın önemli bir kısmı diyet yaparak geçtiğinden diyetisyenden daha faydalı olabilirim kendime.Hareketi arttırın,yürüyün dedi sadece ki ben 1 aydır hareketin alasını yapıyorum.Günde 50 dakika kardiyo,üzerine 30 dak. pilates.
Bana biraz komik gelen daha doğrusu zayıflamanın bu şekilde mümkün olabileceğine inanmayan biri olarak bakalım nasıl sonuç alıcam?

*İşte bunlar da akupunkturun sağladığı yararlarmış:

  • İştahı düzenler.Yeme isteğini azaltır.
  • Mide asiditesini kontrol altına alarak  mide kazınması, yanması, gibi sorunları engeller.
  • Düşük kalorili beslenmeden dolayı yaşanabilecek halsizlik önlenir.
  • Metabolizma hızını düzenler akupunktur'la tedavi gören hasta, kendi kendine yaptığı diyetlerden daha kolay kilo vermeyi başarır.

*Alıntı: http://www.akupunkturlazayiflama.com/akupunkturlazayiflama.html

18 yorum:

  1. akupunktur zayıflamada çok etkili ama bıraktığın anda kilo almaya başlıyorsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sporla belki daha kalıcı hale gelir diye umuyorum.verdirdiğini duymak da güzel ama:)

      Sil
  2. hımm,doktor bak sende tehlikeli bir şişmanlık durumu görmemiş olmalı ki ,çekimser kalmış.Ama uyuz olurum böyle doktorlara da.Demek ki adamakıllı bir açıklama yapamamış sana,mızmızlanmış.Yapsana düzgün bir açıklama.
    Sanırım metobolizmanın hızlanması gerekiyor bu hareketine göre.Bir ara doktorlarda izlemiştim.Uygulamıştım.Çok da faydasını gördüm.Bazen yine 2 günde bir yapıyorum ama bir zamanlar hergün yapıyordum.Bir bardak ılık suyun içine bir kapak elma sirkesi koyup bir çay kaşığı bal ile karıştırıyordum.Ispanağı çiğ salata halinde üzerine safran serperek salata şeklinde yapıp yiyordum.daha neler neler..:-))
    yine çok uzattım lafı, ne yapayım dayanamıyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hmm ıspanak salatası güzel olabilir de safranı nerden bulcaz anacım kilosu 13 milyon diyorlar:)
      ama bak psikolojik midir bilmem iştahım azaldı sanki 2 gündür:)

      Sil
    2. psikolojik olabilir tabi.her şey zihinde bitiyor.safran mıydı köri miydi annem sayesinde baharat kültürümü şaştım.öğrenince söylerim sana.Ama biz aktardan gramla aldık arkadaşım.hafif cevizimsi bir aroması var.hatta bunu ekip ıspanak salatasının içine ceviz koyunca da lezzetli oluyor:))

      Sil
    3. ağzım sulandı desem:)benim psikolojim yemekten bahsedinceye kadar.sonrasında özüme dönüyorum işte:)gidip ısapanak alayım,ceviz kolay:)

      Sil
  3. bu doktor kısmı kendini nimetten saymıyor mu, sinir oluyorum hepsine.
    kendine olmak istediğin kiloda hayal et sık sık. hatta varsa o kiloda eski bir fotoğrafın sık görebileceğin bir yere koy. destek olacaktır sana..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bunu yapmalıyım.ben sık sık zayıf halimi hayal ediyorum ama hayal etmek yetmiyor gözümle de görmem lazım sanırım:)

      Sil
  4. Burda bir arkadaşım obez denilebilecek kiloda başladı önce 4-5 kg verdi sonra durdu veremedi. Umarım sende başarılı olur. İyi haberleri bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olumlu düşünüyorum olumlu olacak,ben zayıfım,ben zayıfım:)

      Sil
  5. Hımm ne yazık ki benim de kilo problemlerim var acaba işe yarar mı bende gitsem adam akıllı yapsam.
    Of ya :(

    Umarım sen güzel faydalarını görürsün ve burada paylaşırsın da bu konuda bilgimiz ve fikrimiz olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım paylaşacak güzel haberlerim olur canım zira hiç kilo veremezsem bloga bile bakacak yüzüm olmayacak:)

      Sil
  6. umarım istediğin gibi olur işe yarar

    YanıtlaSil
  7. eheehee doktora zorla tedavi yaptırtmnak hee parasıyla değil mi yahu harbi doktara neyse o isteksizlik nedir:DD işe yarar inşallah ablacıım akupunktur u hep merak etmişimdir acıtmıyo mu o diye demek acıtmıyomuş:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakalım çıkartırken acıyacak mı diye merak ediyorum şimdi çünkü bir tanesi yerinden oynadı mı nedir biraz acı vermeye başladı dokundukça:)

      Sil
  8. akupunkturdan sonası önemli, 2 arkadaş uyguladı, bitince eskisinden daha çok kilolu oldular, birakınca.
    :)

    YanıtlaSil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...