Social Icons

Pazartesi, Eylül 03, 2012

Kadın hisseder (bu arada iş işten geçer)


Eşimle birlikte sigarayı bırakmamızın 10. ay dönümünü kutlayacakken aslında onun bu yolculukta beni son 6 aydır yalnız bıraktığını öğrendim.
Bir gece tavla oynamak üzere oturmuşken bir anda "Aşkım sana birşey söylüycem,bana çok kızacaksın" diyerek itiraf etti bunu.O anda benim aklımdan geçenler "Blogunu okudum,hakkımda yazılanlardan hiç hoşlanmadım", "Blogunu okudum,oğlum hakkında yazılanlardan hiç hoşlanmadım", "Blogunu okudum, kendi hakkında yazdıkların az bile,hiç hoşlanmadım"  tarzında düşüncelerdi oysa.:)
Bu düşüncelerin korkusuyla olsa gerek ona hiç kızamadım, " Bir kere bıraktın nasılsa,bir daha bırakabilirsin" diyerek ona hayatının nadir şaşkınlıklarından birini yaşattım.
Aylardır aslında içgüdüsel olarak hissediyormuşum ama bilinç düzeyine taşıyıp adlandıramamışım bu hissi.Bir kere telefonda sormuştum "şu an sigara mı içiyorsun?" diye.Tatilde zırt pırt odaya,arabaya gitmesi dikkatimi çekmişti de oğluşa bakmamak için bahane yarattığını ya da rahatça turist kızları kesmek için piyasa yapmaya çıktığını düşünmüştüm:))Arabada sigara kokusu almıştım 2 kez,o da servisteki ustaya atmıştı suçu.
Neyse ki gerçeği öğrendim de kocamın beni istese ayakta uyutacağını,aylarca boynuzlarımı parlatacağımı farketmiş oldum.


Herşey bir yana, şu anda kahve içiyorum ve canım inanılmazzzz sigara istiyor.Çünkü biliyorum ki evde bir yerde sigara var,biliyorum ki tek başıma mücadele ediyorum aslında.Diğer yandan yine biliyorum ki içsem hiçbir keyif alamayacağım ama yine de başka bir sefer yine içmek isteyeceğim için bağımlı hale geleceğim.

Kahvem,bu satırları yazarken bitti neyse ki.Sigara krizim de geçti...Şimdilik.

10 yorum:

  1. Şu sigarayı bırakmayı o kadar istiyorum ki bende anlatamam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazacağım şeylerle seni olumsuz etkilemek istemem.
      allah kolaylık versin diyeyim:)

      Sil
  2. Sigara boktandır yahu!
    Uzak durun, bırakın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sigarayı bırakmanın eroinden daha zor olduğu söyleniyor.hiç başlamamış olmak en güzeli.

      Sil
  3. bir nefes bile içme bi daha.
    :)

    YanıtlaSil
  4. Ben biraktim yine basladim. En ufak bir sikintimda direk o aklima geliyor. Resmen bir kivilcim gibi cakiyor :) ama ben bir paketi 3-4 gunde hatta 1 haftada bitiriyorum. Benimki keyiften, birakmakta istemiyorum bir kere gelmisim dunyaya:) ama tabi otoritereler kizmasin bana simdi bu benim yasam tarzim. Ama birakanlari ve seni de iradeden dolayi tebrik ediyorum.

    boyaynasiyansimacisi.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sıkıntıda,keyifte,ıslakken,kuruyken,ayıkken,bayıkken,her şartta akla geliyor maalesef.
      ömür boyu sürecek bir mücadele.
      Emre Üstünuçar diye bir adam var,"Benimki keyiften, birakmakta istemiyorum bir kere gelmisim dunyaya:)" cümlenle ilgili çok nefis bir tespiti var.nette bulursan izle bak:)

      Sil
  5. vize final dönemlerindeki üç beş bazen on tanecikleri saymazsak şu tatilde hiç elime sürmediğim şey sigara.. ha bazı anlar oluyor can istiyor ama anladım ki sağlımı ipin ucuna götürecek o yüzden sadece canımın istemesiyle kalıyor :)

    sevgileeer :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hmm, bazıları aylarca içmeyip,bir gecede bir paket bitirebiliyor.Sonra yine aylarca elini sürmüyor.Sen de öylesin sanırım.Ben bunu hiç anlayabilmiş değilim,keşke ben de başarabilsem de böyle acı verici olmasa:)

      Sil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...