Social Icons

Çarşamba, Ağustos 22, 2012

Estetik cerrahi maceram


Ben hiç zayıf olmadım.
Kendimi hatırladığım ilk andan itibaren ayva büyüklüğünde olan göbeğim gün geçtikçe büyüdü büyüdü ve doğumdan sonra karpuz büyüklüğüne ulaştı.Tamam,tamam abarttım,kavun olsun hadi...
Meyve yemekten soğutan bu durum karşısında ölmeden yapılacaklar listemdeki "göbeğimden kurtulma" maddesi gereğince bugün estetik cerraha gittim.

liposuction adayı manyak!benim böyle olsa gerine gerine kendi resmimi koyarım:P
Üniversitedeki estetik cerrahi polikliniğine gittiğimde poliklinikteki asistan ben derdimi söyleyince sandalyesinden kalktı,kapıyı kilitledi,"bu konuyu uzun uzun konuşalım" derken.
"Ahaa" dedim içimden, "bu kadar mı ciddi durumum acaba?"  diye düşünmekten kendimi alamadım.
İlk fiziki muayeneden sonra doktor beni ilk hayalırıklığına uğratacak cümlesini kurdu:
"Size maalesef liposuction uygulayamayız.Liposuction yağ dokusu çok fazla olmayan,sadece kontür düzeltilmesi gereken kişilerde uygulanır.Ama sizde deri fazlalığı da var o nedenle abdominoplasti yapılması gerekir."

İlk Estetik cerrahi bilgilerimi bu diziden öğrendim:)

Ben zaten önceden yeterince araştırma taptığım için abdominoplastinin ne olduğunu biliyordum.Ama liposuctionla yırtmayı umuyordum.Çünkü sonrasında doktorun da uzun uzun açıkladığı gibi abdominoplasti oldukça zahmetli bir ameliyat.Hatta kendi ifadesiyle estetik cerrahinin en kapsamlı operasyonuymuş.Ameliyat yaklaşık 4 saat sürüyor.Hastanede yatış süresi 4-5 gün.İlk 1 ay hareket  kabiliyeti sınırlandığından oldukça zor geçiyormuş.Çünkü tüm karnı aşağı çekip,fazlalık olan kısmı kesiyorlar ve göbek deliğini tekrar yerleştiriyorlar.(Adamlar kendilerini ne kadar yüceltse az,yapılan işlere bak!)Derinin yeniden esneyebilmesi için yaklaşık 1 ay zaman gerekiyormuş.Ama liposuctionda ışınsal düzende bir yağ çekilmesi olduğundan ,zaman içinde tekrar kilo alımında yağ çekilmeyen bölgeler kilo alırken,çekilen yerler kilo almayacağından,"patates çuvalı" görüntüsünde bir tablo oluşuyormuş.Ben örneğin karına liposuction yapılırsa ilerde kiloların karından değil belki kalçadan alınacağını sanıyordum.Ama maalesef yine karının yağ çekilmeyen bölgelerinden alınabiliyormuş.
Bir de tabii doğum olayı var.Yeniden hamile kalmayı düşünürsem abdominoplasti sonrası derinin yeterli elastikiyeti sağlamakta sorun yaşaması da kuvvetle muhtemelmiş.
En meşhur estetik faciası:Jocelyn Wildenstein
İşin maddi boyutu da var.Hiçbir sosyal güvenlik kurumunca da karşılanmıyor tabi bu operasyonlar.Doktorun "kişiden kişiye değişir" diyerek kesin yanıt vermekten kaçınmasına rağmen benim anladığım kadarıyla 5.000-10.000 arası bir rakam tutuyor.

Hangi ucundan tutsam değneği yine de elim kirlendi anlayacağınız.

"Peki ben çok sıkı diyet yapsam,spor yapsam yine de liposuction olmaz mı?" diye yavru kedi kendimi acındırma çabalarıma rağmen(sanki adamdan beleşe iyilik istiyorum) doktor acımasızca "Deri bir kere esnedi mi ne yaparsan yap geri dönüşü olmaz." dedi.Bu da benim "korku filmi repliklerini doktorlara mı yazdırıyorlar acaba?" diye düşünmeme neden oldu.


Kapıdan çıkıp göbeğimi sallaya sallaya evime dönerken hiçbirzaman zayıf bir insan olamayacağım gerçeği ile yüzleşmek zorunda kaldım.Eylül itibariyle yeniden spor salonuna başlamak için kendime söz verdim.Zayıf olamasam da göbek boyutumu kavundan keleğe dönüştürebilirim değil mi?

Gözyaşlarımı içime akıttığım bu satırlarımda...şaka be şaka,hiçkimse size şişmanların ne kadar mutlu olduklarından bahsetmedi mi?:)

buyrun ben ayfer:P

14 yorum:

  1. Kilo konusu çok takılmamalı bence, ki kendinle barışıksın gördüğüm kadarıyla :) Hepte öyle ol.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melodram,
      kendimle barışık mıyım bilemiyorum ama kendimle dalga geçmeyi sevdiğim doğru:)aslında bu da belki bir tür savunma mekanizmasıdır kimbilir;)

      Sil
  2. heeey gelicem kiii.
    bayramda biraz dinlendim.
    hiç unutur muyum.
    bi deeee yarın izlenesi bloglarda sen de varsın zaten kiii.
    :)

    YanıtlaSil
  3. oleee,wooohhoooo!!(havaifişekler patlar)
    hoşgelmişsin:)
    dinlenmene sevindim.
    sabırsızlıkla bekliyorum deeptone:)

    YanıtlaSil
  4. Sıkıntınız bu olsun, ilahi çok güldüm.2. doğumdan sonra filler gibiydim ve küçük oğlum 5 yaşına gelene kadar mutluydum.Derken başıma birşey düştü, inanılmaz bir spor( sabah-akşam -toplam 3 saat) ve diyetle 30 kilo verdim.48 yaşındayım,bikinimi de giyiyorum ve o koca karnım dümdüz inanır mısınız? Sporla halledersiniz,kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyle hikayeleri duyunca umit doluyorum vallahi sagolun yaa.30 kilo cok ciddi bir rakam.masallah diyeyim allah nazarlardan saklasin,bana da nasip etsin.
      Aa beni doktor demotive etti ya,olmaz senden bir numara gibi bi hali vardi.eylule bisiy kalmadi,gircem kampa bakalim...

      Sil
  5. kikiki noluyo yaaaa terapi estetik hızlısın.
    :)
    bak bi de kavitasyon var ya.
    :)
    boşver ya o kadarcık kavun oluversin ya.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sorma harca butcesinde bir para var deeptone,nereye yatircagimi bilemedim:))ahahahaa.Her tarafim bozuk napiim?:)
      Kavitasyonuda denedim merak etme,ama sehir firsatlarindan cok ucuza almistim,ucuz etin yahnisi olmazmis anladim...

      Sil
  6. Kış boyunca tıkının, yaz gelincede kilo verme, selülitleri eritme kaygısıyla telef olun, sizleri anlamak zor doğrusu :)
    Ayrıca sporla halledilmeyecek hiçbir kilo problemi yoktur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son derece disiplinli,sporla yasayan birinin sozlerine benziyor bunlar dogru mudur?

      Sil
    2. Sporu bırakınca bende kilo sorunu yaşadım, yaşıyorum ancak bütün diyetleri ve uyduruk tarifleri atın bir kenara fitness center a gidin. hem yağları eritirsiniz hem de kaslar güçlenir.

      Sil
    3. Oldu olacak sahip oldugunuz spor merkezinin adini da yazin tam olsun:)))
      Saka bir yana dedigim gibi haftaya basliyorum yendien spora.ama birakinca o kas dediginiz seyler kendini salmaya basliyor ya iste o nedenle pismanim fitness denen sporu yaptigima.
      Diyet konusuna gelince an itibariyle divanin mucizevi zayiflama sirrini uyguluycam gibi gorunuyor:))
      Buyuk umutlRim yok,kendimi biraz dha iyi hissedeyim yeter.

      Sil
  7. Gobegin karpuz boyutlarinda olmadigini kisi kendi bile kabul ediyorsa, tehlikeli birsey yoktur. Cunku biz kadinlar kilo problemimizi karsimizdakinin aksini iddia etmesine ragmen hep buyuturuz. Bir de bir baskasiymis gibi bak kendine ve henuz tuvaletini bile soyleyemecek kadar kucuk bir bebegin oldugunu unutma. Bence buyutuyorsun....

    boyaynasiyansimacisi.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi niyetli bakış açın için sağol:)
      bir de doktorun bakış açısını görmeliydin ahahaa:))

      Sil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...