Social Icons

Perşembe, Temmuz 19, 2012

Kursta ilk haftam


Kurs ile ilgili söyleyebilecek keşke birşeyler olsaydı ama içerik yerlerde geziniyor.Teneffüs aralarında birkaç ünlü düşünür ve mucitin özlü sözlerini okuyarak geçiyor dersler.Tam pilav üstü geyik yani...
Haftaya hazırlamam gereken bir ödev var.İş fikrimin bir nevi swot analizini hazırlayacağım.Uygulama kısmı keyifli tabii.Kafamda birşeyler de şekilleniyor bu arada.
Uzun süredir okul,ders vb. şeylerden uzak olduğum için enterasan geliyor tabi.Fırlama öğrenci olasım geliyor.Diğer bayanlar pek bir ağır olunca çok da rahat davranamıyorum ama birkaç fırlama tiple takılp gülüyorum bol bol.
Biri tam bitirim bir tip.Zeytin işi yapacakmış.Halk adamı tarzında.Aydın şivesi tavan yapmış.Tek başına bu bile gülmeme yetiyor.Hayvancılık  yapacak bi kankisi var yanında.
Bir diğeri üniversite sınavına henüz girmiş,sonuçları bekleyen ve tam öğrenci modunda olan biri.Benim gibi herşeye gülesi var.Arkamda oturuyor zaten,o gülüyor, ben gülüyorum.
 Jake Gyllenhaal da bizim sınıfta.Ama bu versiyonu Türkçe öğretmeni.Atanmayı bekliyor.Olmazsa da bilişim üzerine bir iş düşünüyor.(şu an yarından sonra oynuyor tvde,kendisi de bu filmde başrollerden birinde)
Bir network ağında pazarlama müdürü olan bir bayan var.Cafe açacakmış.En dobra öğrenci seçtim onu.Lafını sakınmıyor.Derslerin geyik geçmesinden açıkça şikayet ettiği için tuttum kendisini:)
İki çift var ayrıca.Bir karı-koca,bir de öğrenci sevgililer.Öğrenci olanlar yaz tatilinde birlikte olabilelim diye gelmişler belli ki.Karı-koca olanlar aktar açacakmış.
Bir kız var,kulağında kulaklık,devamlı müzik dinliyor.Garip bir tip.Kendi kendine espri yapıyor ama ne dediği anlaşılmadığı için herkes birbirine bakıyor anlamsızca.1,5 ayda 14 kilo vermiş,dukan diyetiyle.Hala da vereceği 17 kilo varmış.Öğle yemeğinde hoca köfte-ekmek siparişi verecekti,ona da sordu yer misin diye.Kızın yanıtı "Dukanda köfte-ekmek diye bir öğün yok" oldu.İçimden güldüm ama hepsi o işte:)
Bir başka kız var,kuaför açacakmış.Ufak tefek,minicik bir çıtır.Utangaç mı,çekingen mi bilemedim.Hiç konuşmuyor,sesini sadece hoca ne iş yapmak istiyorsun diye sorunca duydum o kadar.
Bir tanesi çok heyecanlı bir tip.Zaten sınav gününden hatırlıyorum.Annesiyle gelmişti ve üniversite sınavına girecekmiş gibi annesine iş fikriyle ilgili ezber tekrarı yapıyordu:)O da hayvancılık yapacakmış.
Her sınıfta olduğu gibi burada da bir tane gerekli gereksiz,yüksek sesle konuşan bir öğrenci var.Dikiş-nakış üzerine işyeri açacak bir kadın.Her konuda konuşuyor,çok konuşuyor,offf.
Onun yanında kanımın en çok kaynadığı Hafize abla var.Büyük beden giyim mağazası istiyor.Tam anne,her türlü güven yani o derece.
En dikkat çekici olanlar bunlar.
Ben mi?Bilmem,onlara sormak lazım...



4 yorum:

  1. Kursu anlatınca kosgep mi acaba diye düşündüm, bir önceki yazıyı okuyunca da anladım ki öyleymiş, aslında ekonomi dersinde benim de dikkatimi çeken konulardan biri olmuştu, gelişmeleri yakından takip edeceğim :)))

    YanıtlaSil
  2. Melodram,ben de elimden geldiğince birşeyler anlatıcam ama keşke hoca da bu konuda elime birkaç done verse diyorum:))))proje aşamasında ister istemez birşeyler öğrenmiş olacağım için o gün geldiğinde ancak faydalı olabilirim diye düşünüyorum...hoşgeldin yine de:)

    YanıtlaSil
  3. ha ha ama yine güldüm.
    :)
    swot iyidir beeee.
    hadiii derslere odaklanın, ama biraz lay lay lommuş.
    :)

    YanıtlaSil
  4. deeptone ders mi,odaklanmak mı dedin??ahahaa sen de güldürdün beni:))

    YanıtlaSil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...