Social Icons

Çarşamba, Temmuz 04, 2012

Hayırlı kandiller dilemek için bahane bir yazı;)

Bir sır daha vereyim mi?
Kandil geceleri ben biraz gergin olurum.Çocukken onca okuduğum,dinlediğim korkutucu dini hikayeler neticesinde özellikle kandil gecelerini olabildiğince az uyuyup,daha çok ibadet etmekle geçirme gerekliliği ve benim bunu yapmayı istememem ya da tembellikten yapmamam bir süredir kandilleri görmezden gelmeme neden oluyor.Ya hep ya hiç felsefesi ışığında karışık bir kısırdöngüdür bu içinde yaşadığım vesselam.

Ama biraz önce Supercellma'nın kandil yazısını okuyunca ben de ne istediğimi düşünmeden edemedim.Yani gerçekten bilinçaltındaki bütün o korkutucu şeyleri unutup(nasıl mümkün olacaksa bilinçaltındakileri unutmak!) sadece dua etmek ve Allah'tan istemek gerekiyor aslında.
Ben de klasik sağlık,huzur,para üçlemesini geçip en acilinden bir çıkış yolu istiyorum Allah'tan.İşse iş,çocuksa çocuk,eğlenceyse eğlence...
Son derece bunaldığım ve arkadaş ihtiyacı duyduğum şu günlerde beni oyalayacak,motive edecek bir iş,işsizliğe devam edeceksem uygun iş zamanı gelinceye kadar aradan çıkarılacak ikinci bir çocuk(nasılsa ikincisi olacak di mi?) ya da hiçbiri olmuyorsa da dostlarımı ve onlarla geçirebileceğim o kıymetli zamanları nasip etsin bana.
Bir seçenek daha var tabii."Kullar plan yaparken Allah yukarıdan gülermiş"  sözü ile aslında kastedilen, her zaman bizlerin öngöremediği ama aslında yaşanan her olayla ona hazırlandığımız "en hayırlı" seçenek.Yani her dua edişimde aklıma gelip bütün ettiğim duaları geri almama neden olan o seçenek:
Allahım sen hakkımızda hayırlısını ver!Amin.

4 yorum:

  1. hakkımızda hayırlısı olsun en hayırlısı neyse o olsun ınsallah,ıyı kandıller dılerım ebrucum sevgıler

    YanıtlaSil
  2. sana da biricit,teşekürler

    YanıtlaSil
  3. BENCE UNUTMALISIN O HİKAYELERİ,UMARIM DİLEKLERİN KABUL OLUR,HAYIRLI KANDİLLER..

    YanıtlaSil
  4. düşünmemeye çalışıyorum,sadece elimden geleni yapıp gerisini allah'a bırakmaya çalışıcam bundan böyle anne el gibi.

    YanıtlaSil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...