Social Icons

Salı, Temmuz 24, 2012

Çirkin psikolog aranıyor ;)


Geçtiğimiz haftasonu eşimle birlikte bir aile danışmanına gittik ilk kez.Oğlum doğduğundan beri birbirimize yabancılaşmamız,genellikle çocuk üzerinden yapılan tartışmalarımız ve son olarak bir tartışma neticesi birbirimize küsmemiz bizi bu noktaya getirdi.Aslında çok ciddi problemlerimiz olduğunu düşünmemekle birlikte iletişim konusunda rehberlik alabilmek için gitmeye karar verdik.Daha önce ben birkaç kez bireysel terapiye gitmiştim.(Kıçımın büyüklüğü tamamen yağmurla alakalıymış :))ahahaaa)Enterasan bir olay tabii bir yabancı ile özel şeylerinizi paylaşmak.(bknz:blog yazmak) Fakat blog yazmaktan farklı olarak burada yüzyüzesiniz,karşınızda profesyonel biri var ve üstüne para veriyorsunuz!:))
Aile danışmanı bayan (kısaca kendisine AD diyelim) çok hoş ve seksi bir hatundu.Açıkcası kendisini ilk kez görüyordum ve daha önce görmüş olsaydım sanırım onu tercih etmezdim.Düşünsenize,karşınızda derin yırtmaçlı bir etek giymiş ve devamlı bacak değiştirmek suretiyle bacak bacak üstüne atan* hoş bir kadın var; siz gözleriniz o bacaklara takılırken,arada bir duygulanıp, gözyaşlarınızı silip,akan burnunuzu çekiştiriyorsunuz!Kabus gibi:) 
Neyse ki sadece 1,5 saat sürdü bu acınası halim.Filmlerde olduğu gibi süremizin dolduğunu bir saat yerine muhtemelen sekreterin çaldırdığı, tek birkez çalan bir telefon haber verdi.Bu ilk seans bizi tanıma seansıydı.Çıkarken elimize bir test verdi evde yapıp bir sonraki seansa götürmek üzere.Dikkatle de tembihledi bizi birbirimize göstermememiz konusunda.Geçtiğimiz hafta eşinden habersiz eşinin cevaplarına bakan bir danışan ikinci seansa gelmeden kıyametleri koparmış."Şiddetli kavgalara sebebiyet verebilir" cinsinden özel sorular var içinde.Ben henüz cevaplamadım ama sorulara bir göz gezdirince eşimin beni suçlayabileceği karşılığında ise benim hık-mık etmeme neden olabilecek pekçok nokta gördüm:) Bu da acaba    şu AD 'na bir daha gitmesek mi diye düşünmeme neden oluyor tabii:)




Ya da ben de AD'na "Şöyle Hanım,psikolog kimliğinizi kullanarak o bacaklarınızı gözümüze sokmak ve bayan danışanlarınızı kıskançlıktan çatlatmak zorunda mısınız?" diye sorsam nasıl olur acaba?












*Temel İçgüdü-Sharon Stone diyorum,başka da birşey demiyorum...

25 yorum:

  1. ha haaaa çok güldüm ama hepsine.
    :)
    ama yaptığınız güzel bişi.
    :)
    tebi devam edin.
    sölediklerini yapın yaw işte.
    :)

    YanıtlaSil
  2. :))daha bişi sölemedi deeptone yaa..
    sölese yapcaz tabi.en kotu ihtimalle bana bikac malzeme daha çıkçak,biz de başımızın çaresine bakcaz:))

    YanıtlaSil
  3. değiştirin ve en çirkininden bir tane bulun kendinize:D

    YanıtlaSil
  4. tanıdık çirkin biri varsa önerilere açığım:)) bilgi,tecrübe önemli değil,tek kriter çekicilik:Ç)))

    YanıtlaSil
  5. ha haaaa bak böle çok film vardır.
    çekici psikolog filan.
    :)
    sölücektir bişiler sabrederseniz.
    bi de para yeterse.
    saati 100-200 olsa gerek.
    :)
    yok yaw iyidir terapistler.
    çok arkadaşımı götürdüm.
    :)

    YanıtlaSil
  6. psikoloğum diye demiyorum çirkin psikolog bulmak zordur =))

    YanıtlaSil
  7. Adsız,
    düşündüm de haklı olabilirsin:)tanıdığım birkaç psikolog var,bayanlar genelde güzel sanırım:)mezuniyet için önkoşul mudur?:))

    YanıtlaSil
  8. İnsanlara kendilerine zaman ayırmalarını kendilerine özen göstermelerini söylüyoruz. Tahmin edersin ki bunu önce kendimize uyguluyoruz.Aksi halde tırnakları kötü manikürcüler gibi olurduk di mi =)Zaten kendiyle ilgilenen kendine bakan her kadın parlar!

    YanıtlaSil
  9. Adsız,
    hazır seni yakalamışken birkaç soru sorup danışmanlığı bedavaya getireyim dermişim:))
    şaka şaka,salı günü 3.randevumuz var zaten,AD yine de çözemezse ben kökten çözücem derdimizi:P

    YanıtlaSil
  10. Psikologunuz bir danisanimda soyle davrandi biliyor mudunuz boyle giyinip gelmis duye internette yazsa dava eder miydiniz? -uzman psikolog safak. ( ya da terapinizi yani iki kisinin ozelini internette yayinlasa bir saha o psikologa guvenerek gider miydiniz?).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şafak bey,
      kimliğimi açıklamadığı müddetçe sorun olmazdı.nitekim bazı genellemelere de olgular üzerinden örnekler verilerek varılıyor.
      ancak bilimsellikten uzak,tamamen amatörce ya da farklı amaçlar içeren şekilde yayınlasa elbette ona güvenmezdim.çünkü profesyonel olan o,ben değilim.
      tüm bunlarla birlikte yazımın geneli psikolog ekseninde gibi görünse de aslında kendimle dalga geçmem sözkonusu, dikkatinizi çekmiştir eminim.
      saygılar

      Sil
    2. bir bayan odtü-psikoloji öğrencisi olarak yazılanları üzüntü içerisinde okudum... psikoloji bu mu,psikolog bu mu psiokolojik yardım bu mu ? kadın ,erkek çok farketmiyor artık aklımız gözümüze çalışıyor.. herkesin giyim tarzı kendinedir, psikologun giyim tarzını doğru bulmasamda sorgulamayacağım ama vaziyetin bu oluşu , okuduğum yazı, insanlar ve en baştada kendim için ne yapabilirimin derdine düşmüş bir psikoloji öğrencisi olarak beni üzdü...ilgiyi insanlar başkalarının vucut hatlarına göstereceğine EVlendiği, onunla bir hayata evet dediği eşine yapsa zaten bazı sorunlarda ortadan kalkacaktır...siz bir bayansınız sanırım, eşinizin bırakın bedenin de zihninde bir kadının olmasına tahammül edebilir misiniz? mesele güzellik çirkinlik meselesi değil bana göre bende hoş bir insanım ama dişiğim kişiliğim önünde olmalı ben kendimi değil bilgimi, tecrübemi,umudu vermeye gayret edicem danışanlarıma...

      Sil
    3. yazıdaki kusurdan dolayı özür dilerim acele buna sebeb oldu sanırım; tekrar yazıyorum..mesele güzellik çirkinlik meselesi değil bana göre bende hoş bir insanım ama dişiliğim kişiliğimin önünde olmamalı... ben kendimi değil bilgimi, tecrübemi,umudu vermeye gayret edicem danışanlarıma...

      Sil
    4. mesleğinizle ilgili en iyiyi,doğruyu ve güzeli bulma çabanızı takdir ediyorum.
      ama şunu da unutmayın ki bu yazı subjektif bir gözle ,gayriresmi,bilimsellikten uzak,hatta bir miktar eğlence amaçlı yazılmış bir yazı.
      Tüm bunları da gözönünde bulundurmayı ihmal etmeyin diye söyleme ihtiyacı hissettim.
      Mesleğinizde başarılar diliyorum size.

      Sil
  11. Yaa biz psikologların bazıları herşeyi ne kadar ciddiye alıyor cidden şaşırıp kalıyorum. Yahu okuduğunuz herşeyi psikolog gözüyle, bilimsel bir yazı okuyormuş gibi okumayı bırakıp, mizahi yönünden bakmayı denesenize.. Ben cidden, bize dair her yazıyı, her olayı ciddiyetle değerlendiren ve eleştiri haline geçen meslektaşlarımın bir özgüven problemi olduğunu düşünüyorum.. Yok mudur sizin psikologluk yaptığınız saatlerinizin dışında, eğlenceli bir tiyatrocu, ya da başarılı bir dansçı, ya da bateri çalmaktan çok hoşlanan, puzzle yapmaktan keyif alan yönleriniz?? Azıcık da psikolog kimliğinizden kurtulup, o yönlerinizle değerlendirseniz olayları olmaz mı? Ben yazıyı çok eğlenerek okudum valla.. Hatta ben de danışanlarıma bazı testler verip, birbirinize bakmadan değerlendirin derim. Acaba gittiğiniz terapist ben olabilir miyim? bile dedim :) ama ben yırtmaçlı giyinip, danışanlarımın dikkatini çekecek şekilde oturmam hiç :) size acil şifalar diliyorummmm, sevgiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman böyle değil midir zaten?
      Biri çıkıp dağdaki çoban dediğinde tüm çobanlar ayaklanır,diğeri marangoz işini iyi yapmadı deyince bu sefer tüm marangozlar meslektaşımıza laf ettirmeyiz deyip kınama yazısı yayınlarlar:)
      Meslek gruplarının bu tarz savunma mekanizmaları ya da birlik duygusu içinde olmaları bir noktaya kadar anlaşılabilir.Ama sizin de değindiğiniz ve benim de amacım; önemli olanın bu yazının trajikomik taraflarına dikkat edilmesidir.
      Ayrıca danışmanımızın mesleki bilgi ve tecrübesini tartışmıyorum.Devam ediyor olsaydık çok da faydalanabileceğimizden eminim.
      sevgiler benden.

      Sil
  12. hahahaha:D Karikatür güzeldi.anlatım şahane.Ama sen çok sevimlisinnnn:))Gözümün önüne getirdim de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol yaa,irdelemeden gülen birilerinin olması ne güzel:)şu yazıya gördüğün gibi ne çok adsız yorum geldi.özellikle de psikologlardan.
      bu arada psikologların internette "psikolog aranıyor" diye arattırma yaptıklarını(?) ve yollarının bu sayede buraya düştüğünü keşfetmiş bulunuyorum...

      Sil
  13. Asıl sorun ne biliyor musun asıl irdelenmesi gereken şeyleri irdelemezler ;en irdelenmeyecek masumane bir yazıyı bilimsel bir makale gibi tarayıp mercek altına alırlar.Oluyor böyle şeyler,herkes biliyor,okumuş,ehli ya ,ıspatlayacak illa ki...Memleketimin sanal alem aratmaları sendromu desene.:)Aman ha bir dahasında aranıyor deme bari..Baksana nasıl oraya buraya çekmişler konuyu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de argo konuşmalar yapıp hakaret derecesinde şeyler yazsam ne olacak acaba?Başkasının yanına kar kalır ama bana gelince hesap sorarlar,anladın sen:)
      Bir daha mı aman aman..Börtü-böcek kuşlardan bahsetcem artık:))

      Sil
  14. Yazı gerçekten çok eğlenceli ve samimi olmuş. Biz bayanlar ne yazık ki karşımızda en az bizim kadar çekici olan bir başka bayan gördüğümüzde elde olmadan huzursuzluk ya da bir miktar kıskançlık hissediyoruz. Hele ki eşinizin de o bayana bakıp, bayanın çekiciliği konusunda sizinle aynı fikri paylaştığını hissetmeniz oldukça rahatsız edicidir. Ben de bir psikoloğum, uzmanlık alanımda özellikle ilişki terapisi ve cinsel terapi. Herkesin giyim tarzı açısından özgür olması gerektiğine inanıyorum. Ancak elbette bir party ya da gece klübünde giyeceğimiz bir giysiyi iş hayatımızda giymek uygun olmayacaktır. Özellikle bir psikolog, seans odasının sadeliğine, konforuna ne kadar dikkat ediyorsa, giyim tarzı konusunda da, kendi özgürlüğünü kısıtlamamak suretiyle hassas davranmalıdır. Bu konu bir kenera sizinle ilgili olan özel duruma gelecek olursak izninizle bir iki öneride bulunmak istiyorum. Siz de farkındasınızdır ki, güzl ve seksi bayanlar eşinizin ve sizin karşınıza heran ve heryerde çıkabilir. Az miktarda bir rahatsızlık hissetmeniz normal ancak bu rahatsızlık sizin o anki ruh halinizi ve davranışlarınızı olumsuz etkiliyorsa bu sizin için aşılması gereken bir noktaya gelmiş demektir. Hatta hazır ilişki terapisine başlamışken bu düşünce ve hislerinizi terapistinizle paylaşın derim. Aksi taktirde tüm çatışmalarınızı çözseniz bile kronik şekilde bu huzursuzluğu yaşıyor olacak ve ilişkinizin tadını doya doya çıkaramıyor olacaksınız. En kısa zamanda problemlerinize çözüm bulmanızı dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz ve önerileriniz için teşekkür ederim gerçekten.
      Terapiste devam etmiyoruz ama bunun sebebi terapist değil,siz de bilirsiniz ki erkeklerin sorunu küçümseme ve kendiliğinden hallolma konusundaki inancı diyelim.Kıskançlık konusundaysa şöyle diyeyim:Güzel bir kadın gördüm mü eşim de görsün diye gösteririm,kritik yaparız,o denli umumda değil yani:)

      Sil
  15. Yazınızı çok eğlenerek okudum, tebrik ederim. Ben de yeni mezun olmuş bir psikoloğum. Meslektaşlarımın ayaklanmasına gerek yok, çünkü lisans düzeyinde belli bazı dersleri almış olan bir psikolog bilir ki; profesyonel görüşmelerde danışanların dikkatini çekecek/dağıtacak veya kişisel kimliğiniz konusunda ipucu verebilecek kıyafetler giyilmez. Bahsettiğiniz meşlektaşım işini ne kadar iyi yapıyor bilemiyorum ama, mesleğin en önemli kurallarından birini ihmal ettiği aşikar. Eğer bu görüşmelerden olumlu bir sonuç elde edemezseniz, lütfen psikolglarla ilgili tutumunuzu da değiştirmeyin. Çünkü ülkemizde ailevi sorunlarından dolayı psikoloğa gitme cesaretini ve bilincini gösteren insan çok az. Sizi ve eşinizi de tebrik ediyorum. Size tek tavsiyem, psikoloğa gitmeden önce özellikle klinik psikoloji ya da aile danışmanlığı yüksek lisansının, en kötü ihtimalle Türk Psikologlar Derneği gibi geçerli bir kurumdan alınmış danışmanlık sertifikasının olup olmadığını kontrol etmeniz ya da kendisine sormanız. Umarım her şey yoluna girer. İyi günler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim eğlendiğiniz için:)
      ben de sizin yorumunuzu okurken yeni birkaç şey öğrendim.daha önce danışman ararken yüksek lisansı vs. konusunda hiçbir araştırmaya girmemiştim ama demek ki etmek gerekiyormuş.gerçekten önemli bir konu.
      biz danışmana gitmekten vazgeçtik ama ne danışmanımızın kıyafetleri ne de amacımıza ulaşmış olmamız buna neden olmadı.tıpkı fıkradaki gibi:
      adam ishal olur ve doktora gider.fakat gittiği doktor psikiyatr dır yanlışlıkla.görüşme sonrası arkadaşı sorar ishalinin geçip geçmediğini.adam şöyle der "ishalim geçmedi ama kafaya takmamayı öğrendim" :)
      bizim de bu hesap takmıyoruz kafaya:))
      size de meslek hayatınızda bol şans...

      Sil
  16. Yazınızı çok eğlenerek okudum, tebrik ederim. Ben de yeni mezun olmuş bir psikoloğum. Meslektaşlarımın ayaklanmasına gerek yok, çünkü lisans düzeyinde belli bazı dersleri almış olan bir psikolog bilir ki; profesyonel görüşmelerde danışanların dikkatini çekecek/dağıtacak veya kişisel kimliğiniz konusunda ipucu verebilecek kıyafetler giyilmez. Bahsettiğiniz meşlektaşım işini ne kadar iyi yapıyor bilemiyorum ama, mesleğin en önemli kurallarından birini ihmal ettiği aşikar. Eğer bu görüşmelerden olumlu bir sonuç elde edemezseniz, lütfen psikolglarla ilgili tutumunuzu da değiştirmeyin. Çünkü ülkemizde ailevi sorunlarından dolayı psikoloğa gitme cesaretini ve bilincini gösteren insan çok az. Sizi ve eşinizi de tebrik ediyorum. Size tek tavsiyem, psikoloğa gitmeden önce özellikle klinik psikoloji ya da aile danışmanlığı yüksek lisansının, en kötü ihtimalle Türk Psikologlar Derneği gibi geçerli bir kurumdan alınmış danışmanlık sertifikasının olup olmadığını kontrol etmeniz ya da kendisine sormanız. Umarım her şey yoluna girer. İyi günler:)

    YanıtlaSil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...