Social Icons

Pazartesi, Haziran 18, 2012

Takıntılar (Mim)

Mim nedir,kim beni mimler,mim mim midir derken (bknz: Mim'lenesim var) mim'ler sıraya girdi heyyooo!Önce Deep 'ten gelen...


Takıntı deyince aklıma gelen ilk kişi kayınvalidem,sonra da bir arkadaşım.Kendim pek takıntısız bir insanım öhöm öhm:P 
Kayınvalidemin takıntılarını doğum yaptıktan sonra farkettim.Kucağında bebekle kapı eşiğinden geçerken besmele çekme,bebeğin emerken boğazına süt kaçması durumunda benim göğüslerime vurma,bebeği özellikle ben sevip koklayınca nazar duası okuma gibi.Aslında daha yazacak pekçok şey vardı ama yazarken farkettim bunlar daha çok batıl inanç boyutunda.Bu konuya başka bir yazıda değineyim.
Arkadaşımın takıntıları daha patolojik boyutta.Evden çıkarken suyu,elektriği,tüpü,ütüyü,pencereleri kontrol ederek çıkar,sonra geri dönüp tekrar kontrol ederdi.Dönmezse, mümkün değil dönerdi:)
Otobüs,vapur gibi şehiriçi ulaşım araçlarında ineceği durağa-limana gelmeden önce koltuktan kalkar,kapıya-güverteye yönelirdi.Otobüste bu durum ineceği durağı kaçırma ihtimali nedeniyle anlaşılabilir olsa da vapurda inilecek tek bir iskele olması kendisiyle dalga geçilmesine neden oluyordu.Birkeresinde otobüste koridor tarafında ben,pencere kenarında kendisi oturuyordu.Sırf durumun vehametini görmek için ineceğimiz durağa yaklaşırken yerimden kalkmayıp,onun da kalkmasına müsaade etmeyeyim diye düşündüm.Şu kadarını söyleyeyim, kolumun daha fazla morarmasına canım dayanmadı ve durağa gelmeden kalkmak zorunda kaldım!
Bir başka takıntısı ise plakalarla ilgiliydi.Arabaların plakalarından kelime türetirdi zihninde.
Bu durumda takıntı kraliçesi birincilik tacını dostuma,ikinciliği kayınvalideme veriyorum:)

Herşey bir yana, bol gülücüklü bir yazı olması sözü geçen kişiler ve takıntıları ile ilgili aşağılama içermemektedir.Tersine bunu yaşayan insanların nasıl zorluk çektiklerini çok yakınımda olmaları nedeniyle iyi biliyorum.Tüm obsesif-kompulsiflere acil şifalar, Biricit'e de hayırlı mim'ler dilerim!

7 yorum:

  1. Ya hu arkadaşın gibi takıntılı biri de benim:)) Tam aynısı diyemem manyak değilim sonuçta -ki eminin arkadaşın da değildir :)) ama ofiste tüm kalemlerime ve diğer delgeç zımba vs. etiketle adımı yazmam, dakik olmam, ineceğim durağa gelmeden toparlanmam vs. Yıllarca alay ederdi eş dost. Başta dert edindim, sonra hiç umursamamayı öğrendim. Şimdi yıllar geçince bu düzen, disiplin, tertip sayesinde hayatta çok az hata yaptığımı ve bazı başarılarımı buna borçlu olduğumu görüyorum. Bence manyaklık derecesinde olmamak kaydıyla prensipli olmak iyi bir şey... :))))

    YanıtlaSil
  2. haklısın Mahzunprenses,ince bir çizgi o işte.arkadaşımda bu durum prensipten öteydi,kendisi için de oldukça yorucu olduğunu söyler ve şikayet ederdi bu halinden.ama elde değil işte.sana başarı getirmesi senin için büyük şans,daha ötesi olmaması daha da büyük:)

    YanıtlaSil
  3. ha ha ha evet güldüm kiii.
    arkadaşın bir takıntı kraliçesi.
    :)
    kayınvalidenin süt içerken memeye vurması bunu ilk kez duydum du bunu bi sorayım anneme.
    :)

    YanıtlaSil
  4. zamanın olursa, bi aşk yazısı daa yazdıım.
    sevgiye iyi davranmalı.
    :)

    YanıtlaSil
  5. benm kendi annem de bilmiyor bakalım seninki biliyor mu deeptone?
    ayrıca diğer yazını da çoktan okudum bile:)

    YanıtlaSil
  6. white flag dinliyorum senden şu anda:) benimde yıllardır dinlemelere doyamadığım ve bloğumdaki playlistimde kendileri:))
    Allahtan benim kayınvalidemin öyle takıntıları yok..
    Arkadaşına selam komikmiş takıntıları:))

    YanıtlaSil
  7. dido prensestir ya umay,her albümü, her parçası doyulmayanlardan ama simgesel bu playlist olayı biraz:)
    kayınvalidemle ilgili daha neler anlatıcam da hafızayı sıfırlamışım.günlüğümü okuyup hatırlamam lazım tek tek bombalarını:)

    YanıtlaSil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...