Social Icons

Perşembe, Mayıs 17, 2012

Yaşam ne zaman biter?

                                          Gérard de Lairesse-Allegory of the Five Senses


Sorunun cevabını birçoğu üzerinde fazla düşünmeden verebilir ama gerçekten yaşamı yaşam yapan nedir aslında?
Peki bir ipucu vereyim: İlkokul çağında öğrendiğimiz şu meşhur 5 duyumuzu hatırlarsınız.Tüm duyularınızı kaybettiğinizi hayal edin.Duyamıyor,tadamıyor,koku alamıyor,göremiyor,teninizle hissedemiyor olsanız nasıl bir hayatınız olurdu?

Geçenlerde "Yeryüzündeki Son Aşk" adındaki filmi izledim.Orjinal ismi "Perfect Sense".İsminden de anlaşılacağı gibi bir aşk filmi olmasına rağmen klasik anlamdaki aşk filmlerinden oldukça farklıydı.Bir salgın nedeniyle insanlar duyularını kaybetmeye başlıyor.Böyle bir dünyada aşk hala devam ediyor.
Filmin bazı sahneleri inanılmaz etkileyiciydi.Mesela bazı duyularını zaten kaybetmiş durumdaki insanların görme duyularını da yitirmeleri durumunda nasıl yaşayacaklarını planlamak için gözlerini bağlayarak,ama bir insana tutunarak trenyolundan geçme alıştırması yaptıkları sahne ve tabi ki final sahnesi...

Biraz sabırlı davranın ve filmi izleyin derim;)


2 yorum:

  1. Filmi simdi izledim. Kesinlikle etkileyici bir filmdi. Filmdeki sirayla ilk 3 duyunun kaybiyla basa cikilabilir. Ama 4. ve en onemlisi 5. den sonra devam etmek mumkun degil bana kalirsa. Final sahnesinin etkisinde kaldim, guzel bir filmdi.

    YanıtlaSil
  2. beğenmene sevindim canım.klostrofobisi olanlar izlemesin diye not düşmek lazım ama bence.zira ben düşündükçe öyle hissediyorum:)

    YanıtlaSil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...