Social Icons

Pazartesi, Nisan 02, 2012

Bugünkü menüm

Sanıyorum 3 yıl kadar oldu.Eşim,kardeşim ve ben bir akrabamızın evine gitmiştik.Birtakım sebeplerden X kişi devamlı bize sitem etti,gittiğimize, gideceğimize pişman etti.Biz onun dırdırlarını yaşına ve akrabalık ilişkimize duyduğumuz saygıdan sabırla dinlerken, hizmetli bayan da pastaneden alınmış kurupastalardan oluşan bir tabağı ve hazır meyvesuyunu hepimize ayrı ayrı ikram etti.(Hazır yiyecek ve içeceğe itirazım olduğundan değil,belirtmemin sebebini birazdan anlatıcam.)Biz konuşmalardan dolayı zaten doyduğumuz(!) için biran önce kalkma isteği içindeydik.Ben ve kardeşim meyvesuyundan biraz içtik,eşim birkaç kurupasta yedi ve kalkmak için izin istedik.Ohhh sen misin izin isteyen?X kişi bu sefer de "sevgisini katıp da hazırladığı" yiyecek ve içecekleri tabakta bırakıp yemediğimiz için bunu kendisine hakaret kabul etti!
Neyse; o günden beri biri, bir yiyeceğe sevgisini kattığını söylerse, ben yemeden içmeden kesiliyorum,seveceğim varsa da kendisinden  o gün itibariyle soğuyorum:)
Ben de bugün duygusuzca(!) yaptığım özel soslu tavuk yemeğimi ve ballı-cevizli muzlarımı, sevgimi katarak hazırladığım(!) bir bardak kolamı içerken yazmaya çalışacağım:)


Tavuk kalçalarını biraz soya sosu,hardal,salça,yoğurt,yağ,karabiber,kimyon,köri,limon suyu ve bal ile soslayıp dinlendirdim.Patates ve soğan halkaları ile tepsiye koyup fırınladım.hmmm nefisssti ne yalan söyleyeyim...

Asıl bomba çürümeye başlayan muzları nasıl değerlendirebileceğimi araştırıken patladı:


Bu tarif doğrultusunda;


Karamelize şeker,bal ve sütü karıştırdım.


Muzları pişirdim.



Muz,un ve pudra şekerinden hamur yapıp muz dilimleri gibi kestim.


Bu dilimleri haşladım.


Tereyağında kızarttım.


Üzerine ballı sosu,pudra şekerini,cevizi döktüm.
 Sonuç mu?





Arkasına bakmadan çalışan annenin, unutulan evladı, nasıl mutfağın altını üstüne getirirse;





 Oğluşdan saklanan, zulalanmış aburcuburlar, nasıl bulunup ortalığa saçılırsa

sonuç da buna göre değerlendirilmeli bence.


Harcayacak malzemeniz, 1,5 saat zamanınız,boşaltamadığınız enerjiniz varsa ve  ille de merak ediyorsanız deneyin tabii.
 Ben şahsen tadına baktım,gnocchi neymiş öğrendim,bir daha da yapmayı düşünmüyorum...

Afiyet olsun:)

3 yorum:

  1. Ebrucum,
    Tavuk cok leziz gorunuyor, ellerine saglik. Asiri olgunlasmis muzlari degerlendirmek icin su tarifi tavsiye ederim: http://www.foodnetwork.com/recipes/banana-bread-recipe2/index.html
    Yarim olcu hazirlayip, 180 derece firinda 45 dk pisiriyorum. Icine ceviz veya cikolata parcalari eklenebilir. Burdaki Starbucks keklerine benziyor, lezzetli bir kek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebru'cum tavuk gerçekten nefis görünüyor ama benim tercihim sevgini katarak dünyaya getirdiğin ve onunda sevgisini ve enerjisini katarak ortalığı birbirine katmış olan Ozan'ı yemek..Dünyada ki bütün yiyeceklerden daha lezzetlisi bence Ozan..

      Sil
    2. Simgecim,bir dahaki sefere bu tariflerden birini deniycem bakalım gnocchi'lerimden daha lezzetli olabilecek mi?:)
      Annecim, oğluşumun hamuruna sevgiyi fazla katmış olucam ki sevgi kelebeği oldu çıktı..önce yapacağını yapıyor,sonra bir "ebi" diyor,bir öpüyor,bütün yaramazlıkları görünmez oluyor:)

      Sil

Bakma bir sırrım var dediğime.İki kişinin bildiği sır değil,iki kişinin bindiği tır değilmiş:p%&+
Velhasıl,gönlünden geldiği gibi yaz,yaz,yaz..bir kenara yaz bütün sözlerimi,unutursam çık karşıma göster kendini:p(%^^+&

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...